461 de participanti in Etapa Nationala KOALA INTERNATIONAL COMPETITION din 7 martie 2020

Bucuresti - 13 martie 2020 -

Marea provocare de-abia acum incepe!

Copii entuziasmati si parinti emotionati, verva si agitatie; dar si organizare pana in cele mai mici detalii: acestea au fost premisele unei zile reusite in Etapa Nationala a Koala International Competition 2020, cel mai iubit concurs de limba engleza, care s-a desfasurat pe 7 martie, la Bucuresti.

Daca mai adaugam si ca evenimentul s-a derulat in ambianta somptuoasa a salii Diplomat de la Athenee Palace Hilton, in mod cert, atat organizatorii cat si partenerii evenimentului s-au implicat, prin cele mai bune mijloace, in crearea contextului perfect, in care elevii sa isi manifeste competitivitatea, la capacitate maxima.

„Acesta competitie ne-a antrenat si motivat pe toti, de la mic la mare, si pe noi ca organizatori, si pe profesorii de limba engleza din toata tara, care au insotit elevii, si care i-au incurajat sa se inscrie la concurs. Astfel, am reusit sa strangem in sala copii din Bucuresti si din tara. Pe toti ii felicitam pentru efort si determinare si intelegem cat de mult si-au dorit sa vina la concurs, de vreme ce au calatorit pentru asta, si suntem convinsi ca s-au descurcat de minune”, a declarat Catalin Badanau, manager EECentre, organizator Koala International Competition in Romania.

Cel mai mare numar de participanti s-a inregistrat la nivelul de limba engleza PRE A1 – 121, urmat de A1, cu 99 de candidati, A2 – 83. Pentru nivelul B1 si-au masurat cunostintele de engleza 49 de copii, 38 pentru B2, in timp ce 10 performeri au candidat la nivel C1.

Etapa Nationala a Koala International Competition a fost precedata de un numar-record de candidati inscrisi la Faza 1 Locala: 3207. Dintre acestia, 2837 elevi din Romania si 216 elevi din Republica Moldova.

Cei 461 de elevi calificati in Etapa Nationala a Koala International Competition au fost cei care au obtinut cele mai bune punctaje la Faza I Locala, cu scoruri de promovabilitate impresionante.

In Etapa Nationala elevii au primit provocarea de a rezolva doua probe separate de limba engleza: o proba de Listening, care a durat intre 15-30 de minute, in functie de nivelul de limba, precum si o proba de Reading&Writing, de 45-60 de minute.

Cum au resimtit elevii competitia Koala?

•    „Cel mai mult mi-a placut ca am avut ocazia sa cunosc mai multi oameni si sa aflu mai multe stiluri de a invata limba engleza”, ne-a declarat Alisia, o eleva concurenta Koala, pentru nivelul A2.

•    Denis, nivel Pre-A1, ne-a spus ca „desi este prima data cand particip la un astfel de concurs, ii acord nota 10”, caracterizand experienta Koala ca fiind „linistita, frumoasa”, si s-a aratat incantat de echipa de organizare a EECentre precum si de numarul mare de participanti, care l-au stimulat sa dea tot ce era mai bun.

•    „Mi-a placut foarte mult, au fost foarte multi elevi, m-am mirat, mi-a placut energia si veselia copiilor si imi doresc sa particip si la anul, daca ma calific”, ne-a marturisit Alex, nivel pre-A1.

•    Andrei, concurent Koala A2 ne-a spus ca „singura problema pe care a avut-o a fost ca la nivelul sau au fost putini participanti”, insa asta nu l-a deranjat, pentru ca are mai multe sanse sa se califice mai departe in competitie.

•    Alex – nivel A2, a venit din Corabia pentru competitia Koala: „Concursul mi-a depasit asteptarile 100% si sigur voi veni si la anul”.

Ce urmeaza?

Pentru ca succesul elevilor merita rasplatit pe masura, asa cum s-a intamplat si in prima editie de anul trecut a Competitie Koala, performerii vor fi premiati in cadrul unei Gale Festive, organizata de EECentre.

Evenimentul ii va rasplati deopotriva pe castigatorii locurilor I, II, III, pentru fiecare nivel lingvistic, si pe profesorii care i-au pregatit pe acestia, precum si centrele partenere Koala.

Premiile oferite in cadrul Galei de Premiere se anunta consistente, pe masura performantelor elevilor, multumita sponsorilor, dupa cum urmeaza:

VIATORIUM CONSULTING: laptop-uri de ultima generatie, pentru castigatorii locului 1.

•    Viatorium Consulting este integrator de servicii specializate in amenajarile de interior pentru Romania, Republica Moldova, Germania, Olanda, Franta, Spania.

MONDLY ROMANIA: boxe inteligente Google Home, pentru castigatorii locului 2.

•    MONDLY este o companie romaneasca din Brasov, care dezvolta aplicatii de invatare a limbilor straine, cu peste 50 milioane de utilizatori proveniti din 190 de tari.

HAMA ROMANIA: rucsacuri cu gadget-uri, pentru locul 3.

•    HAMA ROMANIA are in portofoliu peste 15.000 de produse din categoriile de accesorii pentru: consumer electronics, computer & comunication, gaming, photo&video, kids & teens etc.

EDUCATIONAL CENTRE: set manuale si carti pentru toti elevii castigatori si profesori.

•    Furnizor al unor colectii extinse de materiale didactice si carti intr-o gama variata de limbi straine.

Dar asta nu este tot!

La finalul primaverii, cei mai buni dintre cei buni, elevii care au obtinut rezultate remarcabile in Etapa Nationala a Koala International Competition 2020 – locurile I, pentru fiecare nivel, vor merge in Etapa Internationala Koala: Finala & Global Winner, care se va desfasura la Amiens, Franta, Capitala Europeana a Tineretului 2020.

Timp de trei zile, cat va dura etapa finala, elevii romani vor avea prilejul sa traiasca o experienta culturala unica si memorabila, alaturi de participanti din alte 30 de tari ale lumii: Albania, Afganistan, Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Filipine, Malaysia, Maroc, Mongolia, Myanmar, Portugalia, Rep. Moldova, Serbia, Spania, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH.

Evenimentul se adreseaza elevilor cu varsta intre 6-18 ani, care studiaza limba engleza ca limba straina, nefiind deschis pentru vorbitorii nativi de engleza. Koala International Competition este competitia care a inregistrat o crestere fulminanta, pe plan global si propune o experienta educationala fara precedent.

It’s cool to be KOALA | It’s life changing.

Mai multe informatii despre Koala International Competition si organizare, pot fi gasite aici: https://www.eecentre.ro/concurs-koala/

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana.

Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.

Cuvinte cheie:  KOALA INTERNATIONAL COMPETITION  Catalin Badanau  EECentre  Etapa Internationala Koala: Finala & Global Winner  International Testing Authority