Erste aniversează 200 de ani de la înființare

Viena - 07 octombrie 2019 -

•    Predecesorul Erste Group a fost fondat la Viena ca „Erste Oesterreichische Spar-Casse”, la 4 octombrie 1819

•    Banca Comercială Română contribuie la transformarea Erste Group în cel mai important grup bancar în Europa Centrală și de Est

•    Prima bancă de economii de pe teritoriul României a fost fondată în 1835

„Nici vârsta, nici diferențele de gen, nici statutul social sau de naționalitate nu trebuie să aducă excluderi de la beneficiile oferite tuturor deponenților” - se arată în documentul de înființare al primei bănci de economii din Europa Centrală și de Est. Fondată la Viena cu 200 de ani în urmă, pe baza acestui principiu, Erste continuă să depună eforturi pentru a face posibil progresul financiar și social pentru toate persoanele din regiunea Europei Centrale și de Est. Pe baza principiului îndrăzneț al „diseminării și asigurării prosperității”, numeroase bănci de economii au fost înființate în toată regiunea în deceniile care au urmat fondării Erste în 1819.

Prima bancă de economii de pe teritoriul României, care a fost fondată urmând aceste principii, a luat ființă în 1835 la Brașov. Astăzi, Banca Comercială Română deservește peste 3,1 milioane de clienți și este angajată într-un proces de democratizare bancară.

Andreas Treichl, CEO Erste Group Bank AG: “Suntem mândri de moștenirea noastră și de soliditatea și relevanța îndelungată a principiilor noastre fondatoare. Aceste principii și o istorie a gândirii mereu înaintea timpurilor au modelat ceea ce este acum Erste Group: o bancă comercială și de retail modernă, cu un angajament puternic în Europa Centrală și de Est. Principiile noastre fondatoare ne vor ghida și în viitor să ajutăm clienții să aibă grijă de sănătatea lor financiară, să creeze bunăstare și să dea viață ideilor noi de afaceri și obiectivelor personale."

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română: “Ne onorează să facem parte din cel mai mare grup bancar din Europa Centrala și de Est, dar suntem și mai mândri să fim parte dintr-un grup care are un scop atât de puternic de 200 de ani: indepedență financiară pentru fiecare. Astăzi, mai mult ca oricând, ne-am asumat angajamentul de a investi în educație, tehnologie și consiliere adevărată pentru a oferi noi posibilități milioanelor de clienți și întregii societăți. Investițiile noastre din prezent în educație financiară și digitalizarea băncii sunt dovezi ale ambiției noastre că putem reinventa și deschide sectorul bancar către nevoile și aspirațiile unei lumi noi”.

Photos:

Erste Group Bank AG