Iridex pune în funcțiune o stație de măsurare a calității aerului, în Bucureștii Noi; rezultatele vor fi publicate zilnic, pe site-ul companiei, începând cu 2 septembrie 2019

29 august 2019, 12.49 - Afaceri   Evenimente   Mediu

Bucuresti - 29 august 2019 -

Iridex Group Import Export SRL, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, a pus în funcțiune o stație de monitorizare a calității aerului, în urma unei investiții de cca. 50 000 euro. Aceasta este amplasată în cartierul de case din perimetrul Șos Chitilei – B-dul Bucureștii Noi și va măsura emisiile de H2S (hidrogen sulfurat) și SO2 (dioxid de sulf).

Stația de monitorizare a calității aerului este produsă de firma ECOTECH din Australia, parte a ACOEM grup, unul din cei mai importanți furnizori de aparatură de monitorizare a calității aerului la nivel mondial. Stația de măsurare este acreditată ISO/IEC 17025 și are certificari EN, Mcerts si NATA. Întreg sistemul de măsurare (format din stația de măsurare, înregistratorul de date și aplicația informatică) este supravegheat și sub mentenanța societății TehnoINSTRUMENT din Ploiești, recunoscută internațional ca o firmă ce oferă servicii profesioniste de măsurare a parametrilor de mediu.

În iunie 2018, în urma unei investiții de cca. 100.000 de Euro, Iridex a pus în funcțiune un sistem de monitorizare a calității aerului care face măsurători zilnice în comuna Chiajna, dar si în incinta depozitului.

Rezultatele măsurătorilor de calitate a aerului din cartierul Bucureștii Noi vor fi publicate zilnic pe site-ul companiei. În același timp, aceste rezultate vor fi transmise și autorităților competente, care vor beneficia astfel de măsurători corecte ale calității aerului (pentru cei doi parametri) în această zonă rezidențială, una din cele mai apropiate față de depozitul ecologic administrat de IRIDEX.

Iridex este permanent preocupat de calitatea aerului și de sănătatea cetățenilor.  Depozitul de deșeuri de la Chiajna, administrat de Iridex, respectă cu strictețe legislația europeană și cea românească în domeniu, fiind proiectat și operat în conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea deșeurilor, transpusă în legislația națională prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor, precum și cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea deșeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004.

Emisiile din incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor sunt monitorizate 24/7 iar rezultatele măsurătorilor sunt transmise Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului București.

Despre Iridex: Iridex este unul din pionerii industriilor conexe protecției mediului din România, operând în acest domeniu încă de la înființare, în anul 1991. Iridex are o experiență de peste 25 de ani în domeniul protecției mediului, managementului deșeurilor municipale, a construcției și operării de centre de management integrat a deșeurilor. Prin ceea ce face, Iridex urmărește protejarea mediul înconjurător, eliminând risipa de resurse - oricare ar fi ele –contribuind, astfel, la atingerea obiectivului european de #zero waste# și implementarea principiilor economiei circulare.

Cuvinte cheie:  Iridex  ECOTECH  ACOEM  TehnoINSTRUMENT  deseuri  Chiajna  Protecția Mediului București