Online Business Forum 2010 începe la Cluj-Napoca

06 aprilie 2010, 09.57 - Afaceri   IT&C

Bucureşti - 06 aprilie 2010 - FPP şi Underclick.ro organizează ediţia inaugurală a Online Business Forum 2010, pe tema “Internaţionalizarea afacerilor cu ajutorul Internetului”. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca (Hotel Opera Plaza, Sala Cristal), pe 27 aprilie 2010, începând cu ora 9:30.

Online Business Forum (www.obf.ro) este un eveniment dedicat antreprenorilor şi oamenilor de afaceri din România care folosesc Internetul ca suport în creşterea business-ului. Fiind singurul eveniment naţional de amploare axat pe promovarea utilizării instrumentelor online în afaceri, provocarea de la Cluj-Napoca este dată de oportunităţile şi soluţiile online de internaţionalizare a produselor şi serviciilor româneşti.

Scopul este acela de a încuraja promovarea şi comercializarea produselor şi serviciilor IMM-urilor, şi chiar a aptitudinilor antreprenorilor români, pe piaţa europeană şi cea internaţională, totul într-un mod cât mai practic şi imediat aplicabil pe profilul companiilor lor.

“Am ales Clujul pentru a discuta despre fenomenul internaţionalizării pieţelor şi produselor prin Internet, ca urmare a menţionării acestuia sub titulatura “Romanian Silicon Valley”. Este primul forum în 2010 dintr-o serie de 8 evenimente printre care se mai află Braşov, Iaşi, Timişoara, Craiova, Baia Mare, Bucureşti sau Târgu Mureş”, declară Claudiu Gămulescu, co-organizator.

OBF - Cluj Napoca aduce speakeri importanţi în domeniu, care sunt gata să împărtăşească din secretele care i-au ajutat să se impună în străinătate, dar şi să atragă parteneri străini în România. Printre aceştia : Sergiu Biriş - General Manager, Trilulilu, Laurentiu Pop - Deputy Managing Director HTTPool, Bogdan Manolea - Legi Internet, Ciprian Stăvar - Guerilla Marketing, Claudiu Gămulescu - General Manager Underclick.ro, Péter Barta - Director Executiv Fundaţia Post-Privatizare, Ciprian Cozoplean - CEO Globehosting, Lucian Mocanaşu - CEO Temasoft, Filip Chereches-Toşa, Adi Stan - CEO, DWD şi Mihai Pascadi, General Manager, Avantera.

Informaţii privind modalitatea de participare şi programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul evenimentului, la adresa www.obf.ro.

Online Business Forum este organizat de Fundaţia Post-Privatizare (FPP) şi Underclick.ro, fiind o serie de conferinţe şi workshop-uri dedicate promovării beneficiilor de business pe care le presupune includerea instrumentelor online în strategia de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Proiectul a debutat în septembrie 2009, cu două conferinţe de succes organizate la Braşov, respectiv Piteşti, continuând în luna noiembrie, la Târgu Mureş. Pentru 2010, ne propunem un tur de forţă la nivel regional care începe la Cluj-Napoca, urmat de Braşov (13 mai) şi Iaşi (15 iunie), culminând la Bucureşti în octombrie 2010. Calendarul evenimentelor şi alte informaţii sunt disponibile pe site-ul oficial, www.obf.ro.

Online Business Forum Cluj-Napoca beneficiază de sprijinul următorilor parteneri : MSA Events, Clubul Întreprinzătorului Român, Active Soft, Transilvania Software, Trilulilu, Okian, Mach Team Soft, cu sprijinul partenerilor media comunicatedepresa.ro, spixii.ro, comunicatemedia.ro, esimplu.ro, bursaasigurarilor.ro, etransporturi.ro, ziare.com, stiridebine.ro.

Despre Fundaţia Post-Privatizare

Fundaţia Post-Privatizare (FPP) este una dintre cele mai importante organizaţii pentru antreprenoriat din România. Fondată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituţie privată care promovează educaţia antreprenorială şi susţine iniţiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc - cu accent deosebit pe întreprinderile mici şi mijlocii şi start-up-uri - prin proiectele şi programele de dezvoltare antreprenorială, dezvoltare a mediului de afaceri şi responsabilitate socială în afaceri. Din martie 2009, FPP a fost desemnată unul din cei doi fondatori ai Fondului Român de Contragarantare, alături de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Despre Underclick.ro

Underclick.ro - este o instituţie privată şi brandul sub care acţionează mai multe companii care furnizează consultanţă în management, marketing, comunicare online, comerţ electronic şi dezvoltare durabilă a afacerilor prin Internet. În ultimii 5 ani, a rulat peste 200 de clienţi privaţi, IMM şi corporate, a atras peste 300 de oameni în programe de pregătire în afaceri online şi a organizat numeroase evenimente pentru promovarea mediului online.

Pentru informaţii suplimentare şi programul detaliat al conferinţei, puteţi accesa direct site-ul acesteia, la www.obf.ro sau ne puteţi contacta direct, la una dintre cele două adrese de mai jos:

Claudiu Gămulescu - Underclick.ro
claudiu.gamulescu@underclick.ro