Fortificarea zidurilor rețelei IT: Managementul vulnerabilităților (VM) ca parte a apărării în profunzime

12 februarie 2019, 03.29 - Afaceri   IT&C   Tehnologie

Bucuresti - 12 februarie 2019 -

Cu 15 ani în urmă, un administrator IT avea doar grijă  desktopurilor, laptopurilor și serverelor. În schimb, activele IT din rețelele de astăzi pot include mașini virtuale, dispozitive și servicii cloud și locale, dispozitive IoT și BYOD. Pentru a securiza rețeaua este necesară o abordare diferită față de anii din urmă. Pe scurt, securitatea informatică a devenit mult mai complicată.

Reduceți costurile securității și creșteți costul atacatorului

Cel mai minunat lucru al managementului vulnerabilităților este faptul reprezintă o oportunitate de a reduce semnificativ costul securității. Este de departe mai puțin costisitor fiți proactivi și implementați un sistem de securite înainte de apariția unor probleme grave decât în timpul unei crize sau al unui atac cibernetic. Cu toate acestea, vulnerabilitățile cunoscute și exploatarea lor încă sunt cauza principală a majorității breşelor. Majoritatea exploatărilor se bazează pe vulnerabilități deja cunoscute de către specialiștii de securitate timp de cel puțin un an.
 Nu numai că managementul vulnerabilităților duce la scăderea costurilor pentru organizația dvs., ci ridică structura costurilor pentru un atacator. Acesta este exact ceea ce urmărim. Un atacator trebuie să găsească o vulnerabilitate, în ciuda faptului că în firma dvs. sunt remediate vulnerabilitățile critice, atacatorul trebuie să muncească mult mai mult, astfel va întâmpina mai puține oportunități de liberă mișcare.

Ce să căutați la un sistem de tip VM

If you don’t know what you have, you can’t protect it

Ca pas inițial în programul de securitate cibernetică, o bună platformă de gestionare a vulnerabilităților, cum ar fi
F-Secure Radar, oferă în primul rând vizibilitate. Cu complexitatea infrastructurii de rețea IT de astăzi, este prea obișnuit să fi uitat de obiecte IT vechi care se ascund în colțuri prăfuite. Este important să obțineți vizibilitate asupra tipurilor de dispozitive și a bunurilor pe care le aveți și a statutului lor legat de vulnerabilități. Odată ce știti cum arată suprafața de atac, puteți începe să verificăti defectele. Aici intră scanarea sistemelor și aplicațiilor web pentru vulnerabilități cunoscute publicului. Cu F-Secure Radar, de exemplu, puteți scana sisteme precum servere web, firewall-uri, servere de email și gateway-uri, routere și switch-uri, controlere de domeniu, servere DNS, stații de lucru, precum și software-ul și sistemele de operare pe ele. De asemenea, putem verifică atât aplicațiile web comerciale cât și cele personalizate. Noile aplicații încă în curs de dezvoltare pot fi scanate pentru a detecta vulnerabilitățile înainte acestea să provoace probleme mai târziu.

O platformă solidă de gestionare a vulnerabilităților va include și raportarea credibilă, precum și o modalitate de a raționaliza fluxul de lucru. Această înseamnă gestionarea incidentelor raportate, automatizarea scanărilor programate și atribuirea de vulnerabilități pentru patch-urile prioritare.

Pe scurt, mediile de afaceri IT complexe, care se schimbă rapid, conduc la o suprafață largă de atac. Numai scanarea constantă și controlul riguros vă pot ajută să gășiți vulnerabilități înainte de oricine altcineva, reducând cheltuielile de securitate și împiedicând atacatorii gasească o bresă de securitate în afacerea dumneavoastră.

Totul sună aproape prea frumos fie adevărat, însă soluția F-Secure Radar, împreună cu o echipa de ingineri de securitate pregătiți poate oferi o vizibilitate mult mai bună în rețea.

Mai multe informatii despre managementul vulnerabilităților, pot fi găsite pe
www.f-secure.ro.

Despre F-Secure

F-Secure este o companie mulți-premiată, specializată exclusiv în soluții de securitate în mediul online și offline. De peste 30 de ani, oferim cea mai bună protecție digitală pentru milioane de companii de pe mapamond. În contextul amenințărilor tot mai mari la adresa securității, inovațiile tehnologice F-Secure sunt în continuă dezvoltare și atrag atât premii internaționale, cât și recunoaștere în interiorul industriei de profil.

Soluțiile de securitate F-Secure sunt distribuite de către Infodesign Group în România, Bulgaria și Moldova. Infodesign Group ofera servicii în domeniile IT, software development, webdesign, marketing, print digital, financiar & administrativ. Detalii pe www.infodesign.ro

Contacte

www.f-secure.ro

www.infodesign.ro, f-secure@infodesign.ro, +4 021.212.01.76