11 martie 2010, 03.09 - Afaceri   Educaţie / Cultură

Bucureşti - 11 martie 2010 - Grupul Evenimentul Românesc a preluat Editura Eminescu. Tranzacţia a fost parafată săptămîna trecută de către fostul proprietar, scriitoarea Silvia Cincă şi de directorul general al Grupului Evenimentul Românesc, jurnalistul Vlad Pufu.
În legătură cu tranzacţia încheiată săptămîna trecută, Vlad Pufu a declarat: „Este una dintre cele mai bune afaceri pe care le-am făcut în ultimul timp, avînd în vedere notorietatea editurii cu care am crescut toţi. Cînd spui Editura Eminescu, spui România iar, după părerea mea, aceasta este singura din zona editorială care se poate indentifica ca brand de forţă pe acestă nişă, în contextul regionalizării europene.
Vom demara imediat, o acţiune de recuperare a drepturilor de autor a publiciştilor de pînă în 1989, urmînd o reeditare a „Romanului de dragoste”, sub o nouă formă.
De asemenea, editura va continua să sprijine autorii tineri, dar şi pe cei consacraţi în cadrul altor colecţii şi vom dezvolta parteneriate cu alte edituri europene”.
Editura Eminescu a fost înfiinţată în 1969, sub titulatura „Editura pentru Literatură”, iar de-a lungul timpului a promovat cei mai mari scriitori romăni, clasici şi contemporani, şi a devenit unul dintre cele mai redutabile branduri din domeniu.
Aproape jumătate dintre scriitorii români au debutat la Editura Eminescu, pînâ în 1989. De asemenea, Editura Eminescu este posesoarea brandului cunoscut românilor sub titulatura de „ Colecţia romanului de dragoste”.
Pe parcursul existenţei, Editura Eminescu a publicat ediţii celebre ale scriitorilor rămâni consacraţi, opere ale unor autori aflaţila a doua sau a treia carte, debuturi în proză şi poezie, volume de critică şi istorie literară, de filozofie a culturii, monografii sau traduceri ale unor opere de referinţă universală.
După 1989 s-au publicat şi volume semnate de autori din Republica Moldova şi Ucraina, ori lucrări ale scriitorilor români din diaspora.
Grupul Evenimentul Românesc desfăşoară activităţi de presă şi publicistică axate pe zonele locale şi regionale, editînd mai multe publicaţii locale şi deţine o reţea de televiziune şi una de radio, regionale.

MEDIA GRUP PRODUCTION S.R.L.
Doru Gheorghiade
0238.717.358