Țuca Zbârcea & Asociații lansează ediția 2019 a compendiului legislativ „Better Business in Romania”

15 ianuarie 2019, 04.47 - Evenimente   Avocatură

Bucuresti - 15 ianuarie 2019 -

Firma de avocați Țuca Zbârcea & Asociații anunță lansarea unei noi ediții a lucrării „Better Business in Romania”, o sinteză a celor mai importante reglementări în dreptul afacerilor.

Cele 18 capitole oferă o imagine de ansamblu în ceea ce privește cadrul legislativ la nivelul lui 2018 în materia dreptului societar, dreptului imobiliar, disputelor dintre creditori, dreptului muncii, contractelor de achiziție publică, dreptului concurenței, dreptului energiei, dreptului bancar/piețe de capital, dreptului proprietății intelectuale, dreptului aplicabil domeniul farmaceutic și medical, dreptului mediului, protecţia consumatorului şi aspecte de conformitate a produsului, insolvența, dreptului penal al afacerilor sau fiscalitate.

În premieră în acest an, editorii au inclus un capitol privind protecția datelor cu caracter personal.

Compendiul, redactat în limba engleză, este dedicat în principal investitorilor străini interesați să dezvolte o afacere în România și care astfel pot naviga mai ușor prin multitudinea de reglementări din diverse sectoare.

Lucrarea nu îşi propune să analizeze toate faţetele legale ale ariilor prezentate, astfel că informaţiile şi opiniile conţinute nu trebuie interpretate sau folosite ca substitut pentru consultanţă juridică de specialitate.

Better Business in Romania” poate fi descărcat, gratuit, accesând site-ul Țuca Zbârcea & Asociații -

Țuca Zbârcea & Asociații has launched the 2019 edition of the “Better Business in Romania”, a user-friendly legislative guide covering 18 areas of law.

“Better Business in Romania” compiles important pieces of information regarding the legislative climate applicable to investments in various areas of interest, starting from Corporate Law (aspects concerning the setting-up, management, acquisition, merger, and dissolution of a company), Real Estate, Creditor and Debtor Disputes, Employment, Public Contracts, Competition, Energy, Capital Market, Financial Institutions, Intellectual Property, Pharmaceuticals, Environmental law, Product Liability and Consumer Contracts, Insolvency, as well as Criminal Law and Taxation.

For the first time, a dedicated chapter on Personal Data Protection was added to the table of contents.

“Better Business in Romania” is made to offer foreign investors looking for investment opportunities in Romania a preliminary account of the legal framework in Romania. The information and opinions herein should not be treated as a comprehensive study and should not be construed or used as substitute for specific legal advice.

The guide is available for free download on Țuca Zbârcea & Asociații’s website -

Cuvinte cheie:  Tuca Zbarcea & Asociatii  Better Business in Romania  avocatura  Personal Data Protection