ProfiArt si-a crescut vanzarile cu peste 30% cu platforma E-commerce

17 decembrie 2018, 03.22 - Afaceri   IT&C   Tehnologie

Bucuresti - 17 decembrie 2018 -

ProfiArt, furnizor important pe piata materialelor de pictura din Romania, si-a crescut vanzarile si numarul de utilizatori la numai o luna dupa implementarea solutiei noastre de E-commerce. Cum arata in cifre beneficiile obtinute de magazinul profiart.ro, aflati chiar de la clientul nostru.

ProfiArt este o companie care comercializeaza o gama variata de materiale pentru artisti plastici si activitati handmade. Pentru a sustine dezvoltarea dorita in mediul online, managerii companiei au investit intr-o platforma de comert electronic customizabila, implementata de Divizia de E-commerce a companiei
Senior Software. Dupa numai o luna, avantajele obtinute de profiart.ro au putut fi transpuse foarte usor in cifre.

“Inca din prima luna de folosire a noii platforme am avut cresteri fata de perioada similara a anului precedent: vanzarile au crescut cu peste 30%, valoarea medie a cosului s-a dublat, numarul utilizatorilor s-a marit cu 25%, iar timpul petrecut pe site a avut o crestere de peste 20%. In plus, numarul utilizatorilor de pe platforme mobile l-a depasit, pentru prima data, pe cel de pe desktop. Practic, am avut cresteri insemnate in ceea ce priveste toti indicatorii importanti”, a explicat Gabriel Varzan, IT Manager ProfiArt.

Cu noua structura a site-ului profiart.ro, paginile au o indexare mult mai eficienta, rezultand o mai buna vizibilitate a produselor. In plus, sistemul permite personalizarea magazinului online dupa cele mai noi tendinte din piata, cu posibilitatea de a atasa documente, imagini, video-uri si nu numai.

Magazinul online ProfiArt poate cuprinde acum un numar nelimitat de ramificatii pentru clasificarea celor peste 40.000 de repere din portofoliu, dispunand totodata de pagini speciale pentru listarea separata a articolelor noi, a celor aflate la promotie sau cu caracteristici similare.

Soft-ul ii permite companiei sa vina in intampinarea clientilor cu promotii, sa raspunda prompt solicitarilor prin sectiunea de suport de specialitate direct de pe site si sa afiseze informatii relevante pentru cumparatori, intr-un mod mult mai accesibil.

In plus, platforma include un sistem de notificari, dar si posibilitatea de a urmari comportamentul clientilor pe site-ul profiart.ro, astfel incat managerii magazinului sa poata realiza rapoarte si analize precise pentru conturarea unor strategii de imbunatatire a business-ului.

Decizia echipei ProfiArt de a investi in solutia de
E-commerce furnizata de Senior Software a fost luata deoarece vechiul sistem nu asigura dezvoltarea dorita in mediul online.

“O solutie E-commerce era un imperativ, fiind un canal foarte important de vanzare si vizibilitate. In urma analizei mai multor sisteme, cea propusa de Senior Software s-a pliat cel mai bine pe nevoile noastre, din punct de vedere al functionalitatilor, versatilitatii si costurilor. Furnizorul a inteles foarte repede cerintele noastre, si, in plus, a venit cu idei noi pe care le-am implementat. In acest domeniu, o solutie e-commerce este esentiala, nu doar in ceea ce priveste vanzarea, ci si pentru permanenta legatura pe care trebuie sa o avem cu clientii”, a mai precizat Gabriel Varzan.

Profiart este o companie infiintata in 1997, specializata in comercializarea materialelor pentru artisti plastici si activitati de handmade. Compania are 2 magazine proprii in Bucuresti, o retea de distributie nationala, servicii specializate si cea mai variata gama de produse existenta intr-un magazin de profil din Romania.

Cuvinte cheie:  ProfiArt  piata materialelor de pictura  profiart.ro  E-commerce  Senior Software  Gabriel Varzan

ProfiArt si-a crescut vanzarile cu peste 30% cu platforma E-commerce