Reprezentantii DP World Constanta le predau copiilor din Constanţa, lecţii despre industia maritimă, în cadrul Programului de Educaţie Globală al companiei

Bucuresti - 28 noiembrie 2018 -

DP World Constanta în parteneriat cu Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanța şi Şcoala Gimnazială nr.24 „Ion Jalea” Constanța va implementa în perioada 3-7 decembrie anul curent, pentru al doilea an, proiectul de educaţie nonformală destinat copiilor cu vârste între 8-14 ani, în care le sunt îmbunătăţite cunoştinţele despre domeniile sectorului maritim, comerţ şi logistică şi le sunt stimulate aspiraţiile şi încrederea în posibilitatea unei cariere de succes în industria de profil.

Reprezentantii DP World Constanța vor susţine în calitate de voluntari, nouă sesiuni de educaţie nonformală pentru un număr de 30 de copii de la Şcoala Gimnazială Nr.24 „Ion Jalea”, predându-le acestora informaţii despre industria maritimă, care au la bază o curiculă concepută de specialişti în educaţie din Marea Britanie şi o vastă experienţa acumulată de angajaţii companiei, în domeniul lor de activitate.

“Acest proiect a fost bine primit de elevi în anul școlar trecut așa că și anul acesta dorim să oferim elevilor informaţii utile pentru viitor. Suntem hotărâţi să îmbunătăţim viaţa oamenilor din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea şi dorim să contribuim la dezvoltarea societăţii prin abordarea problemelor sociale existente. Suntem mândri că am creat un program educativ de impact, care implică şi responsabilizează angajaţii companiei la nivel global”, precizează Cosmin Cârstea, director general DP World Constanta.

Lecţiile, urmând un plan interactiv şi atractiv pentru copii, sunt create astfel încât să-i încurajeze să aibă o gândire analitică şi critică, de ansamblu şi „out of box”, să exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea şi opţiunea unei cariere în industria maritimă. Curicula cuprinde subiecte de geografie, matematică, desen, design, tehnologie, dar şi incluziune socială şi multiculturalism.  Proiectul se va încheia printr-o vizită la teminalul de containere în portul Constanta Sud, unde copiii vor avea prilejul să vadă ceea ce li s-a prezentat teoretic în cadrul sesiunilor informative.

Proiectul derulat în România face parte din programul internațional de educaţie globală al companiei DP World pentru copii de 8-14 ani, derulat în 31 de ţări, în şapte limbi de circulaţie internaţională şi conceput special pentru a sprijini educaţia formală, în condiţiile în care 250 de milioane de copii din lume nu stiu să scrie şi să citească chiar dacă merg la şcoală. Primele lecţii din cadrul programului au avut loc în Emiratele Unite, India, Pakistan, Senegal, Marea Britanie, Argentina şi Filipine, iar acum se desfăşoară pe şase continente. DP World îşi propune să sprijine prin acest proiect, 34.000 de copii până în anul 2020.

Contact:

Mihaela Căruțașu

E-mail: ipvconstanta@gmail.com www.ipv-ong.ro

FB :https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Cuvinte cheie:  DP World Constanta  Impreuna pentru Viitor Constanta  educatie nonformala  Cosmin Carstea