Maravela|Asociații a asistat Chimcomplex în procedura de autorizare de către Consiliul Concurenței a tranzacției prin care cumpără active ale Oltchim

23 noiembrie 2018, 10.38 - Afaceri   Industrie   Evenimente   Avocatură

Bucuresti - 23 noiembrie 2018 -

Consiliul Concurenței din România a aprobat preluarea activelor combinatului petrochimic Oltchim S.A. în valoare de 127 milioane de Euro, de către Chimcomplex S.A.

Echipa Maravela|Asociații care a asistat Chimcomplex în procedura de notificare și analiză a tranzacției de către Consiliul Concurenței a fost compusă din Alina Popescu, partener fondator și coordonator al practicii de concurență, Răzvan Pele, counsel și din Magda Grigore, associate.

„Suntem mândri de rezultatul obținut, având în vedere că este vorba de o concentrare complexă între doi jucători importanți din industria chimică. Analiza a ridicat numeroase aspecte interesante de dreptul concurenței. Suntem bucuroși de colaborarea apropiată cu toate părțile implicate.” Alina Popescu, Founding Partner al Maravela|Asociații

Departamentul de concurență al firmei deține o bogată experiență în toate segmentele dreptului concurenței, incluzând concentrări economice, înțelegeri și practici anticoncurențiale, abuz de poziție dominantă, proceduri de investigație on-site și forensic, ajutoare de stat și concurență neloială.

Activitatea avocaților Maravela|Asociații în acest domeniu a fost recunoscută de clienții firmei în repetate rânduri, unul din asociații unei importante societăți de avocatură din S.U.A. apreciind, spre exemplu, una dintre lucrările firmei în domeniul concurenței drept „cea mai complexă și bună analiză” comparată cu cea a altor „20 de firme, în ultimii 15 ani”.

Printre clienții firmei în materie de dreptul concurenței se află importante companii precum Alphatron Marine, Autotehnica Fleet Services, BBraun Avitum, Betty Ice, Chimcomplex, Eberspächer, Hertz Autohellas, Japan Radio Co.,  Monsanto etc.

Membrii echipei sunt contribuitori activi ai publicațiilor în materie de dreptul concurenței. Recent, aceștia au contribuit în exclusivitate pentru jurisdicția română la realizarea unor reputate publicații internaționale precum International Comparative Legal Guides: Merger Control, Getting the Deal Through: State aid, Lexology Navigator: Cartels.

Informații despre echipa, ariile de practică și serviciile Maravela|Asociații sunt disponibile pe pagina oficială a firmei la http://www.maravela.ro

Maravela|Asociaţii assisted CEE chemicals producer Chimcomplex in the merger review procedure whereby the Romanian Competition Council has authorised the takeover of Oltchim’s assets

The Romanian Competition Council approved Chimcomplex’s 127 million EUR takeover of assets of the petrochemical plant Oltchim S.A.

Maravela|Asociații team that assisted Chimcomplex with the notification and Competition Council’s review consisted of Alina Popescu, founding partner and head of the Competition practice, Răzvan Pele, counsel and Magda Grigore, associate.

We are proud of the outcome, as the decision concerns a complex concentration between two major players of the chemical industry and the merger review work has raised many interesting aspects of competition law. We are thankful for the close cooperation with all parties involved.” Alina Popescu, Founding Partner of Maravela|Asociații

The firm’s competition department has a wealth of experience in all segments of competition law, including merger control, anti-competitive practices, dominant position abuse, on-site and forensic investigation procedures, State aid matters and unfair competition.

The outstanding advice provided by Maravela|Asociații’s competition team has been repeatedly acknowledged by the firm's clients. For instance, one of the partners of a major U.S. based law firm has commended one of the firm’s competition related assignments as "the most comprehensive and best analysis, in a timely fashion and very well written" compared with those of "over 20 law firms in the past 15 years".

Firm’s competition clients include major international and local companies, such as, Alphatron Marine, Autotehnica Fleet Services, BBraun Avitum, Betty Ice, Chimcomplex, Eberspächer, Japan Radio Co., Monsanto, etc.

Maravela|Asociații’s competition team members are active contributors to publications on competition law. Recently, they have provided extensive literature to several reputed international publications such as the Romanian chapters of International Comparative Legal Guides: Merger control, Getting the Deal Through: State aid, Lexology Navigator: Cartels.

Further information about the team, the practice areas and the services of Maravela|Associații are available on the firm’s official website at http://www.maravela.ro

Cuvinte cheie:  Maravela  Chimcomplex  Consiliul Concurentei  Alina Popescu