100 de ani de UNIOR – Istoria calității

09 octombrie 2018, 04.35 - Afaceri   Industrie   Tehnologie   Evenimente

Bucuresti - 09 octombrie 2018 -

Din Stiria către lume

Până în secolul al XIX-lea, patru forje sunt active în zona Pohorje, cea din Zrece fiind una din ele. În cadrul acestora se fac manual scule pentru agricultură și alte domenii.

În 1919

Compania Styria Iron Works Ltd. este concepută. Uzina cu numele scurt Stajerska Zrece angajează 250 lucrătorilor înainte de al doilea război mondial. În cadrul uzinei se fabrică instrumente de mână forjate pentru agricultură, silvicultură și pentru alte meșteșuguri.

În 1950

În anul 1950, uzina este arsă în timpul războiului și renovată parțial. Ea devine apoi proprietatea statului cu numele ei nou de Tovarna kovanega orodja Zrece (TKO).

În 1970

Uzina, echipată cu tehnologii noi de dezvoltare, a primit și un nume nou în 1970: Unior, tovarna kovanega orodja Zrece. Numele a fost format din cuvintele “Univerzalno Orodje” (Unelte universale), numele prin care compania a fost cunoscută anterior.

Urmând exemplul companiilor din Germania, Unior introduce noi soluții de producție care îmbunătățesc capacitatea și productivitatea, reduc costurile, simplifică producția și asigură o calitate mai bună a produselor. La jumătatea anilor 1970, Unior începe să construiască stațiunea montană Rogla și centrul Olimpic în Pohorje, iar apoi, câțiva ani mai târziu, Programul de Turism.

În 1980

Unior și-a câștigat numele de partener important în industria Europeană a automobilelor ca fiind unul dintre cei mai mari producători de piese forjate ușoare și ca fiind unu dintre cei mai mari producători europeni de bare de direcție pentru motoarele cu benzină.

Dezvoltarea inițială a fost posibilă printr-un contract cu Renault, pe baza căruia a fost construită, printr-o companie mixtă, o uzină de forjare in Zrece. În același timp, Unior a dezvoltat garniturile de etanșare și uneltele pentru automobile destinate inițial nevoilor interne.

În 1997

Unior, compania de succes cu parteneriate intrenaționale consolidate, se transformă în Unior Joint-Stock. Încă de la început, producția companii și afacerile sale sunt gestionate în conformitate cu cerințele din standardul de calitate ISO 9001.

În noul milenium

Unior continuă cu succes investițiile în toate domeniile societăţii. Achiziţionarea de o cotă de 60% in fierăriile Store Steel reprezintă pentru programele de piese forjate si scule de mână o creştere în fiabilitatea produsului de aprovizionare, deoarece reprezintă o scădere a riscului de aprovizionare a oțelului.

Constituirea companiei Unior Werkzeugsmachinen GmbH îmbunătățește accesul clienților exigenți la produsele şi serviciile programului de mașini-unelte şi astfel creează oportunităţi pentru dezvoltarea acestui program.

În 2004, compania Unior pune bazele companiei Unior Bionic pentru producţia şi comercializarea de echipamente medicale. Reţeaua bine dezvoltată pentru vânzările de instrumente de mână este extinsă şi întărită prin crearea de noi companii în Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite ale Americii.

În prezent, Unior are marca protejată în peste 80 de țări. Pe piețele locale, există parteneri foarte atent aleși de către Unior, care consiliază utilizatorii. Aceștia asigură de asemenea suportul tehnic, mentenanța și furnizează toate informațiile în vederea efectuării alegerii potrivite.

Produsele Unior sunt disponibile în cadrul catalogului industrial CNS 2018 – 2020, catalog cu prețuri valabile pentru 25 de luni, precum și în documentația suplimentară pe care Unior Tepid o pune la dispoziția partenerilor. Pentru a vizualiza catalogul, accesați link-ul de mai jos.

Contact:

Tel: +40 268 318 430; +40785 222 660

E-mail: tepid@tepid.ro ; tepid.plb@tepid.ro

Catalog CNS 2018 -2020:

Cuvinte cheie:  Unior-Tepid  Unior  Tepid  100 de ani de Unior  scule  Istoric Unior  performanta  lider piața de scule  catalog industrial  CNS 2018-2020