Nou atelier-școală la DRÄXLMAIER Pitești

30 mai 2018, 09.45 - Auto   Industrie   Tehnologie

Pitesti - 30 mai 2018 -

DRÄXLMAIER Pitești a inaugurat atelierul școală destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Liceului Tehnologic Astra Pitești, care studiază în cadrul programului de educație profesională susținut de companie. În noul spațiu, elevii au posibilitatea să transpună teoria în practică, dezvoltându-și astfel abilitățile. Evenimentul a avut loc în prezența unor personalități locale precum domnul viceprimar Sorin Apostoliceanu  din partea Primăriei municipiului, domnul Inspector  General Dumitru Tudosoiu și doamna Inspector Gabriela Neagu din partea Inspectoratulului Școlar Județean, alături de domnul Președinte George Caval și domnul director Iulian Zamfir din partea Camerei de Comerț și Industrie Argeș. Liceul Astra a fost reprezentat de doamna director adjunct Elena Ciobanu și domnul profesor Dorel Popescu, precum și alte cadre didactice.

Pitești, 29 Mai 2018.
Programul de educație profesională susținut de DRÄXLMAIER Pitești în cadrul Liceului Tehnologic Astra Pitești a demarat în anul 2015 pentru specializarea Electronist mașini și echipamente de automatizare. Acum peste 40 de elevi studiază în cadrul acestui program, iar prima generație este la un pas de examenul final de absolvire.

”Atelierul pe care l-am inaugurat îi ajută pe elevi să își completeze studiile, aplicând teoria învățată pe aparate similare cu cele utilizate și în producție. Ca partener responsabil al comunității, considerăm că asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. În plus, o educație profesională de bună calitate ne oferă perspectiva de a avea profesioniștii de care avem nevoie alături de compania noastră în viitor. Tinerii care participă la acest proiect au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea”, a declarat Bernd Schmitt, Director General în cadrul DRÄXLMAIER Pitești.

La eveniment a participat și Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al DRÄXLMAIER Group. Ea a accentuat importanța formării viitorilor profesioniști în cadrul companiei. ”România a fost prima țară în care am introdus acest sistem de învățământ, după Germania, și preluând apoi modelul de succes dezvoltat aici am extins sistemul în multe alte țări. Ne-am implicat în proiectul școlii profesionale încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România și de atunci am extins acest program în toate orașele în care în care compania își desfășoară activitatea. O mare parte dintre cei care au absolvit lucrează deja alături de noi în companie”, a afirmat Barbara Gerber.

În toamnă, o nouă generație de boboci este așteptată în clasa a IX-a, la Liceul Astra specializarea electronică și automatizări. ”Ne simțim onorați de faptul ca DRÄXLMAIER a avut încredere în instituția  noastră și că împreună, printr-o colaborare serioasă școală - partener economic vom putea crea perspective solide pentru tinerii din România, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru cerințele actuale ale pieței muncii”, a declarat Maria Ionică, director al Liceului Tehnologic Astra Pitești.

Absolvenții clasei a VIII-a care își doresc să învețe în următorii trei ani cu îndrumarea trainerilor DRÄXLMAIER Pitești trebuie să își depună dosarul la Liceul Astra în zilele de 15, 18 sau 19 iunie 2018. Cei care vor reuși să treacă de procedura de selecție vor beneficia de o instruire practică de calitate și vor primi o bursă privată de 200 RON/lună – în plus față de cei 200 RON de la stat.

DRÄXLMAIER Group susține programe de educație profesională prin colaborări durabile cu licee din toate orașele în care își mai desfășoară activitatea: Timișoara, Hunedoara, Satu Mare și Brașov.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2017, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro.

Prima fabrică din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat apoi cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov - România devenind, astfel, cu peste 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului.

Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, și Volkswagen.

Pentru mai multe detalii:

Teodora Trandafir – Corporate Communication DRÄXLMAIER

Tel +40 348 403-251; e-mail:
communication_romania@draexlmaier.de

Cuvinte cheie:  DRAXLMAIER Pitesti  Bernd Schmitt  componente auto