Șoferii implicați în accidente beneficiază acum mai ușor de mașină de înlocuire, pe perioada reparațiilor

19 martie 2018, 12.18 - Auto   Bănci / Asigurări

Bucuresti - 19 martie 2018 -

Anual, în România au loc sute de mii de accidente rutiere. Doar în 2016 au fost deschise aproximativ 255.000 de dosare de daună pe RCA. În ciuda faptului că, în urma modificării legii asigurărilor RCA de la finalul anului 2016, șoferii păgubiți beneficiază de mașină de înlocuire pe toată perioada reparațiilor, numărul celor care și-au exercitat acest drept este încă foarte mic. Până acum, mai puțin de 1% dintre cei implicați în accidente au solicitat o mașină de înlocuire – conform analizelor Autonom, lider de piață al segmentului, cu o cotă de 50%.

Până în prezent, șoferii implicați în accidente puteau beneficia de mașină de înlocuire prin intermediul service-urilor, prin serviciul “replacement car” din contractele de leasing operațional, prin firmele de asistență rutieră sau direct de la firmele de închirieri auto. Din decembrie 2016, în urma modificărilor aduse la legea RCA , acest beneficiu este oferit gratuit tuturor șoferilor păgubiți în accidentele auto, în condițiile prevăzute de lege.

Pentru a facilita procesul prin care șoferii își pot exercita acest drept, AUTONOM le oferă o mașină similară cu cea avariată, fără restricții în ceea ce privește numărul de kilometri pe teritoriul României, fără taxe și costuri de depozit. Valoarea închirierii va fi decontată direct de la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului. Astfel, aceștia pot beneficia acum mai ușor de mașina de înlocuire: trebuie doar să facă dovada deținerii actelor necesare (Nota de Constatare și Devizul de Reparație), urmând ca mașina avariată să intre în service pentru reparații.

Numărul mare de accidente și procentul foarte mic al șoferilor care au beneficiat de o mașină de înlocuire demonstrează cât de important este ca aceștia să își cunoască drepturile. Încă de la început, AUTONOM și-a propus să fie un partener de încredere al șoferilor si managerilor de flote, punând la dispoziția lor o flotă diversificată de autovehicule, pentru o mobilitate fără obstacole. Ne dorim ca aceștia să își poată continua drumul chiar și atunci când nu își pot folosi mașina personală sau de serviciu și, tocmai de aceea, am creat pentru ei o soluție care să îi ajute să se bucure cât mai ușor de drepturile lor, a declarat Dan Ștefan, Executive Director Autonom.

Mai multe detalii despre modul în care șoferi pot beneficia gratuit de mașina de înlocuire de la AUTONOM pot fi găsite pe website-ul autoinlocuire.ro. În plus, compania pune la dispoziție o linie telefonică deschisă 24/7 șoferilor păgubiți în urma unui accident și o adresă de e-mail unde pot fi solicitate mai multe informații.

Despre AUTONOM

AUTONOM este liderul pietei de mobilitate din România, oferind servicii de închirieri mașini, leasing operațional, transferuri cu șofer, servicii de fleet management, prin intermediul unei rețele naționale unice: 44 de agenții în 33 de orașe din România și din Ungaria și un parc auto de peste 4.000 de autoturisme noi.

De asemenea, AUTONOM își oferă serviciile de închirieri auto în toate aeroporturile internaționale din țară, precum și în afara României, în Ungaria si Serbia.

* prin Norma nr. 20/2017, Art. 2

Tel: 0721.44.22.66