CLIMATE CORPORATION ÎȘI DEZVOLTĂ PLATORMA DIGITALĂ GLOBALĂ DE TOP, DEDICATĂ AGRICULTURII, INTRÂND ȘI PE PIAȚA DIN EUROPA

14 noiembrie 2017, 09.32 - Afaceri   Mediu

Bucureşti - 14 noiembrie 2017 -

Platforma Climate FieldView™ va furniza fermierilor europeni tehnologii avansate, bazate pe analiza de date, pentru a crește în mod sustenabil productivitatea culturilor

SAN FRANCISCO și HANOVRA, Germania (13 Noiembrie, 2017) - Compania Climate Corporation, o filială a companiei Monsanto (NYSE: MON), a anunțat astăzi în cadrul Agritechnica, cel mai important târg mondial de mașini agricole, lansarea pre-comercială a platformei agricole digitale Climate FieldView ™ în anumite regiuni din Europa, pentru sezonul agricol din 2018. Prin intermediul instrumentelor digitale inovatoare bazate pe analiză, fermierii din aceste regiuni europene vor putea să adune toate datele într-o singură platformă conectată, să descopere informații valoroase despre terenuri și să maximizeze productivitatea pentru a obține cele mai bune rezultate de pe fiecare hectar.

"Tehnologiile digitale transformaționale vin în sprijinul tot mai multor fermieri din întreaga lume pentru a dobândi o înțelegere mai amănunțită a terenurilor agricole, prin instrumente ușor de folosit, ce ajută la îmbunătățirea operațiunilor prin analiza datelor", a declarat Mike Stern, CEO al companiei Climate Corporation. "Fermierii din întreaga lume utilizează platforma Climate FieldView pe  milioane de hectare iar, în curând, fermierii din Europa vor avea și ei ocazia să dea o însemnătate datelor din teren. Agricultorii vor putea să își perfecționeze colectarea de date, să le vizualizeze rapid și să obțină informații personalizate pentru a optimiza practicile agronomice și pentru a lua decizii critice de management, astfel încât să aibă un impact pozitiv pentru a-și maximiza productivitatea ".

Pe parcursul anului trecut, platforma Climate FieldView a fost suspusă unor serii importante de teste în cadrul fermelor din Germania, Franța și Ucraina. Pentru sezonul următor, mai mulți fermieri din aceste țări vor putea experimenta colectarea și vizualizarea datelor în cabinele utilajelor lor, împreună cu o serie de instrumente suplimentare pentru a analiza și a evalua performanța culturilor și pentru a gestiona variabilitatea prin recomandări personalizate legate de semănare și fertilizare.

"Climate FieldView este un instrument intuitiv, extrem de ușor de utilizat," a declarat Andreas Roehrl, un fermier din Bavaria care a participat la testarea beta a platformei Climate FieldView în acest sezon. "Din punctul meu de vedere, este primul instrument care are potențialul de a mă ajuta să obțin toate datele dintr-un singur loc, precum și să analizez cu ușurință toate informațiile disponibile, astfel încât să încep planificarea cu un pas înainte și să iau cele mai bune decizii pentru succesul tuturor operațiunilor agricole. Sunt încântat ca pe parcursul următorului sezon agricol să folosesc platforma Climate FieldView și sper ca proiecțiile pozitive ale afacerii mele să poată fi aplicate în practică și să îmi aducă rezultatele dorite ".

Facilitățile platformei Climate FieldView în Europa

Conectivitatea datelor - Fermierii își pot colecta, păstra și vizualiza datele de teren într-o singură platformă digitală ușor accesibilă prin Climate FieldView ™ Drive. Acesta este un dispozitiv care transmite cu ușurință datele din teren direct în contul Climate FieldView al fermierului. FieldView Drive este compatibil cu mai multe tipuri de echipamente din Europa, inclusiv mașini de semănat, de erbicidat și combine, ajutând fermierii să culeagă cu ușurință date despre inputurile agricole pe care le utilizează pe tot parcursul sezonului. Recent, The Climate Corporation a anunțat un acord global de conectivitate a datelor cu AGCO, oferind mai multor fermieri opțiuni mai largi pentru conectarea echipamentului la platforma Climate FieldView. În plus față de conectivitatea FieldView Drive și AGCO, fermierii vor putea să își conecteze datele de teren la contul Climate FieldView prin intermediul monitoarelor Precision Planting LLC, prin conexiunea cloud-to-cloud cu alte sisteme software pentru agricultură, cum ar fi John Deere Operations Center și prin încărcarea manuală a fișierelor. Disponibil din primăvara anului 2018.

Instrumente de analiză a productivității - Cu ajutorul instrumentelor de analiză și de performanță a semințelor oferite de Climate, fermierii pot vedea ce a funcționat și ce nu a funcționat la nivel de teren agricol sau pe diferite zone ale terenului și să utilizeze aceste informații pentru a înțelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapidă și ușoară a hărților digitale. Disponibil din primăvara anului 2018.

Hartă pentru semănat și fertilizat - Fermierii își pot gestiona inputurile pentru a optimiza productivitatea în fiecare parte a parcelei prin rata variabilă de semănat și fertilizat. Cu ajutorul hărților de semanat Climate,  fermierii pot realiza cu ușurință planuri detaliate de semănat pentru fiecare parte a parcelei pentru a construi o rețetă specifică și adaptată obiectivelor lor unice, economisind timp și îmbunătățind productivitatea. În plus, Climate oferă un instrument de cartare manuală a fertilității, permițând fermierilor să-și optimizeze inputurile cu un plan de management personalizat pentru azot, fosfor, potasiu și oxid de calciu, adaptate obiectivelor unice ale acestora. Disponibil din primăvara anului 2018.

Imagistică avansată despre sănătatea câmpului - prin imaginile din satelit frecvente și coerente, fermierii pot vizualiza și analiza instant performanțele culturilor, acestea ajutându-i să identifice problemele mai devreme, să analizeze și să ia măsuri anticipate pentru a proteja culturile. Procesul de imagistică Climate oferă o calitate și frecvență extrem de bună prin utilizarea imaginilor de înaltă rezoluție cu date obținute din mai multe imagini, în plus față de identificarea avansată de tip cloud. Fermierii pot, de asemenea, să selecteze zone geo-localizate din anumite imagini de teren și să navigheze înapoi spre zonele selectate pentru o privire mai atentă sau pentru a le împărtăși partenerilor. Disponibil din toamna anului 2018.

Funcții digitale adiționale în Europa

Ca parte a suitei tehnologice digitale Climate, compania oferă două funcții suplimentare ale platformei care schimbă agricultura și ajută fermierii să răspundă mai eficient nevoilor unei populației aflate în continuă creștere.

VitalFields, o companie de software din Estonia dedicată gestionării fermelor, achiziționată de Climate la sfârșitul anului 2016, oferă un instrument simplu de administrare a fermelor, care permite fermierilor să își planifice și să gestioneze activitățile pe teren și să genereze automat rapoarte de management și de conformitate pentru a asigura respectarea standardelor de mediu ale Uniunii Europene. Sistemul VitalFields™ asimilat pe scară largă, continuă să se extindă în Europa, cu planuri de integrare în platforma Climate FieldView în sezoanele următoare.

Sistemul de irigații AquaTEK™, lansat de Monsanto Europa la începutul anului 2017, oferă fermierilor un instrument de gestionare a irigațiilor pentru utilizarea eficientă a apei la culturile de porumb. Sistemul este sprijinit de o platformă de irigații avansată, bazată pe analize furnizate prin HydroBio, achiziționată de Climate în aprilie 2017.

Disponibil din 2018

Platforma Climate FieldView va fi disponibilă în Germania, Franța și Ucraina, astfel încât fermierii să poată începe să-l folosească la timp în fermele lor pentru sezonul agricol de primăvară. Pentru a se bucura de funcționalitatea completă a platformei pe parcursul întregului sezon agricol, fermierii ar trebui să își creeze un cont pe Climate FieldView chiar din această iarnă. Instrumentul VitalFields este disponibil în prezent în Germania, Polonia, Austria, Estonia, România și Elveția. Sistemul AquaTEK este disponibil în prezent în Italia, Spania și Portugalia.

Pe măsură ce Climate continuă să-și extindă tehnologiile digitale pentru a susține mai mulți fermieri să aibă acces la cunoștințe agronomice avansate, noi funcții de analiză a datelor vor îmbunătăți motorul unic de cercetare și dezvoltare de top al companiei, permițând în cele din urmă dezvoltarea unor noi caracteristici valoroase pentru fermieri în platforma Climate FieldView. În august 2017, compania a anunțat accelerarea progreselor în cercetare și dezvoltare prin intermediul mecanismelor puternice de inovare ale companiei, împreună cu noi caracteristici și îmbunătățiri ale produselor pentru a ajuta fermierii să își gestioneze variabilitatea din terenuri mai precis decât oricând. Lansată în 2015, platforma Climate FieldView este folosită pentru mai mult de 48 milioane hectare, cu peste 100.000 de utilizatori în Statele Unite, Canada și Brazilia. Aceasta a devenit rapid platforma cea mai larg conectată din industrie și continuă să se extindă în noi regiuni globale.

Pentru mai multe informații despre platforma Climate FieldView și prețurile de utilizare în Europa, vizitați www.climatefieldview.de (Germania), www.climatefieldview.fr (Franța) sau http://www.climatefieldview.com.ua/ (Ucraina). Pentru mai multe informații despre VitalFields, accesați www.vitalfields.com.

Despre Climate Corporation

Climate Corporation, o filială a companiei Monsanto, își propune să ajute  fermierii din întreaga lume să-și mărească în mod sustenabil productivitatea prin utilizarea instrumentelor digitale. Platforma integrată de agricultură digitală Climate FieldView ™ oferă fermierilor o suită completă și conectată de instrumente digitale. Îmbunătățind colectarea de date pe teren, modelarea agronomică avansată și monitorizarea condițiilor meteorologice locale în soluții simple de software pentru mobil și web, platforma Climate FieldView oferă fermierilor o înțelegere mai profundă a terenurilor lor, astfel încât să poată lua decizii mai informate pentru a optimiza producțiile, a maximiza eficiența și a reduce riscurile. Pentru mai multe informații, vizitați www.climate.com și pagina de Twitter @climatecorp.

Despre VitalFields

VitalFields este o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, o filială a Monsanto Company. Aceasta oferă fermierilor sisteme digitale de administrare a fermei, astfel încât aceștia să își poată planifica, administra și analiza activitățile din câmpurile lor, inclusiv simplificarea urmăririi și raportării tuturor produselor agricole utilizate în fermă pentru a fi în conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Înființată în 2011 și având sediul la Tallin, în Estonia, VitalFields este prezentă în șapte țări europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elveția, Ucraina si Romania. Pentru mai multe informații, vizitați www.vitalfields.com.

Despre Monsanto

Monsanto și-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluții pentru a ajuta la hrănirea unei populații aflate în continuă creștere. Producem semințe de fructe, legume și alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obțină recolte mai bune,  utilizând mai eficient apa și alte resurse importante. Lucrăm pentru a găsi soluții durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătățirea practicilor agricole și conserva resursele naturale, dar și pentru a oferi produse de protecție a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători. Suntem parteneri cu fermieri, cercetători, organizații non-profit și universități pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru și despre cei peste 20.000 de angajați, vă rugăm să vizitați: monsanto.com. Urmăriți-ne pe Twitter® la twitter.com/MonsantoCo.

www.climate.com

Cuvinte cheie:  climate corporation  dezvoltare  platforma  digital  agricultura