Foraje puturi apa Maramures – Solutii profesionale de fundare prin Nordgeofor

13 noiembrie 2017, 03.56 - Afaceri

București - 13 noiembrie 2017 -

Terenurile care pot asigura toate conditiile necesare amplasarii unor constructii ingineresti complexe sunt din ce in ce mai greu de gasit, mai ales in marile aglomerari urbane. De aceea, pentru terenurile cu o capacitate portanta slaba, serviciile de foraje puturi apa Maramures reprezinta cea mai buna solutie pentru consolidarea constructiilor si ulterior, exploatarea acestora in conditii de siguranta.

In acest sens, firma Nordgeofor executa piloni si foraje pentru diverse proiecte ingineresti, cu echipamente moderne si personal cu experienta.

Cand sunt necesarii pilonii forati?

Din cauza ca suprafata terestra este compusa in mare parte din pamanturi nesaturate, nu toate terenurile permit amplasarea constructiilor civile sau industriale ce exercita o mare presiune asupra solului.

Astfel, inginerii din domeniul constructiilor intampina numeroase dificultati atunci cand sunt nevoiti sa ridice constructii pe suprafete nesigure, alcatuite din soluri argiloase, namoluri sau alte goluri de aer.

Cu ajutorul tehnologiei insa, acestia au gasit solutii pentru executarea lucrarilor amplasate pe terenuri ce nu prezinta stabilitate – pilonii forati.

Acestia sunt obtinuti prin mijloace mecanizate si reprezinta elemente structurale de fundare de adancime.

Pot fi realizati din beton armat, beton sau beton precomprimat si sunt utili pentru fundatiile constructiilor de orice tip, de la cele civile si industriale, pana la constructiile de poduri, monumente si alte lucrari de specialitate.

Clasificarea pilonilor obtinuti prin foraj

Exista mai multe criterii dupa care pot fi clasificate aceste elemente de fundare obtinute prin mijloace moderne mecanizate. Dupa modul de executie, exista piloni executati pe loc si piloni prefabricati.

Dupa efectul pe care utilizarea acestora il are asupra terenului pe care urmeaza sa se construiasca, exista piloni de dislocuire  (un volum egal cu cel al pilonului este evacuat prin intermediul lucrarilor de foraj) si piloni de indesare ( acestia sunt introdusi la mare adancime fara evacuarea pamantului).

Un ultim criteriu de clasificare este cel al materialului din care sunt realizati acesti piloni, functie de care  se clasifica in piloni de beton simplu, precomprimat sau armat, piloni de lemn si piloni de metal.

Importanta proprietatilor geotehnice ale pamantului

Stabilitatea si rezistenta constructiilor in timp se afla in legatura directa cu proprietatile de compresibilitate ale terenului pe care se doreste implementarea proiectului.

De aceea, pentru fiecare proiect de constructie ce urmeaza sa fie derulat intr-o anumita locatie, este necesara efectuarea unui studiu geotehnic.

Acesta furnizeaza toate datele de natura tehnica ce trebuie cunoscute pentru a putea determina masurile ce se impun cu scopul asigurarii sigurantei constructiei.

Cere mai multe detalii despre foraje piloni Maramures!

Pentru stabilizarea  terenurilor de fundare si imbunatatirea proprietatilor geotehnice ale acestora pe termen lung, Nordgeofor pune la dispozitia celor interesati servicii de foraj si piloni realizati prin diverse metode mecanice.

Firma detine puncte de lucru in mai multe orase din tara si se poate deplasa oriunde este nevoie de serviciile sale.

Operatiunile de forare au ca scop nu doar stabilizarea straturilor de pamant, ci si realizarea puturilor de apa sau celor destinate pompelor de caldura.

Mai multe detalii puteti obtine de la reprezentantii firmei la numarul de telefon:

0751-014-477 sau accesand website-ul http://www.nordgeofor.ro/

Cuvinte cheie:  foraje  puturi  apa  maramures

Foraje puturi apa Maramures – Solutii profesionale de fundare prin Nordgeofor