Gral Medical – al patrulea an consecutiv de creştere a cifrei de afaceri

12 ianuarie 2010, 09.29 - Sănătate

Bucureşti - 12 ianuarie 2010 - Conform datelor înregistrate în 2009, Gral Medical a înregistrat o cifră de afaceri de
42.2 milioane lei devansând rezultatele obţinute din anul precedent, situate la
valoarea de 31.7milioane lei.
În anul 2009 Gral Medical a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 34% faţă de anul 2008.
Creşterea a fost susţinută de segmentul retail (dublare faţă de anul 2008), creşterea de peste 80% pentru segmentul corporate dar şi intrarea din semestrul 2 în valorile bugetate a proiectelor noi din 2009.
Cele trei proiecte de dezvoltare din anul 2009 au fost: Centrul de Dializă, Centrul de Litotritie (FortLit) - spargerea pietrelor la rinichi şi preluarea Laboratorului din cadrul Institutului Naţional de Neurologie.

“Ceea ce ne bucură, este faptul ca am reuşit să creştem constant şi spectaculos pe segmentul corporate şi retail, deşi piaţa anunţă stagnari şi chiar scăderi pentru anul 2009 pe fondul crizei economice.”” afirmă Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

Este cel de-al patrulea an în care operatorul de servicii medicale Gral Medical înregistrează creşteri consistente ale cifrei de afaceri, în contextul în care barierele de intrare pe segmentul retail începând cu anul 2007, erau destul de ridicate de competitori ce aveau în structura acţionariatului fonduri de investiţii de tip private-equity.

”Pentru anul 2010 ne propunem o creştere cu 50% a cifrei de afaceri , creştere susţinută o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul adus de proiectele noi. De multe ori profitul este neglijat în stabilirea clasamentelor, însa generarea lui ne indică sănătatea unui business.
În fiecare an am reuşit să menţinem rata profitului pozitivă, deşi anul 2008 şi 2009 a fost pentru noi un an invesţional cu investiţii totale de peste 5 milioane de Euro. Profitul fiind o sursă importantă de finanţare pentru proiectele de dezvoltare, pe parcursul celor 4 ani, ne-a ajutat să ne finalizăm planurile de investiţii fără întârzieri”” afirmă Robert Şerban, actionar Gral Medical.

Pentru 2010 Gral Medical va derula şi finaliza proiecte în capitală cu investiţii ce vor depăşi 3.5 milioane de Euro.

”În anul 2009 am finalizat studiul de fezabilitate pentru deschiderea unui Spital Privat iar în prezent analizăm ofertele unui partener internaţional pentru finanţarea proiectului.
În paralel cu acest proiect mareţ, am prevazut în bugetul pentru anul 2010 peste 3.5 milioane Euro investiţii pentru deschiderea de noi centre specializate care vor asigura infrastructura Spitalului.”” afirmă Robert Şerban, actionar Gral Medical.

La nivelul Grupului, Gral Medical a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de peste 45.2 milioane lei
(aproape 11 milioane de Euro).
Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical SRL şi Medical Center Gral.

GRAL MEDICAL este o firmă privată cu capital integral românesc din topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale.
Cu o experienţă de peste 9 ani, Gral Medical a reuşit să ofere servicii medicale de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic şi tratament.
Compania a reuşit să contruiască o reţea de 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, 1 centru de Imagistică Medicală şi 2 centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş, unde lucrează peste 450 de medici şi asistente.
Compania este de asemenea un important furnizor de servicii medicale pentru asigurările sociale de sănătate.

Cuvinte cheie:  Gral Medical  cifră de afaceri  proiecte

Gral Medical – al patrulea an consecutiv de creştere a cifrei de afaceri