România va găzdui anul viitor a șaptea reuniune regională a operatorilor de rețele din sud-estul Europei

28 iunie 2017, 03.39 - Afaceri   IT&C   Evenimente

București - 28 iunie 2017 -

Reuniunea regională RIPE SEE 7 va avea loc anul viitor în perioada 18-19 iunie la Timișoara, evenimentul fiind organizat de RIPE NCC și găzduit de InterLAN Internet Exchange.

Reuniunile regionale RIPE SEE se desfășoară în fiecare an în Europa de sud-est, oferind participanților oportunități de a împărtăși cunoștințe și experiențe și de a identifica domenii de cooperare regională. Anul acesta, evenimentul a avut loc la Budva, Muntenegru, la acesta participând reprezentanți ai operatorilor și autorităților de profil din țările din regiune. Întâlnirile sunt deschise oricăror persoane interesate și se desfășoară pe durata a două zile de prezentări și dezbateri, precum și evenimente de socializare.

În cadrul reuniunii de la Budva, reprezentanții InterLAN Internet Exchange au avut întâlniri bilaterale cu ceilalți participanți și au demarat proiecte de cooperare regională. În panelul dedicat Internet Exchange-urilor, cei prezenți au discutat despre provocările cu care se confruntă și modalitățile de creștere a traficului tranzitat și a numărului de operatori conectați. Întâlnirea s-a încheiat cu o scurtă prezentare a orașului Timișoara, InterLAN fiind gazda ediției de anul viitor.

RIPE NCC este organizația care administrează resursele de numerotație internet pentru zona Europei, Orientului Mijlociu și Asiei Centrale.

InterLAN Internet Exchange este cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de date și internet din România deținut de Asociația Interlan, o organizație a furnizorilor de servicii de acces la internet și cablu TV. Printre cele mai cunoscute nume prezente în platformă se numără Telekom Romania, Orange, Microsoft, Facebook, Google, Akamai, Hurricane Electric, Moldtelecom, Nextgen.

Cuvinte cheie:  InterLAN  Internet Exchange  telecom  peering  RIPE