EY lansează EY Ops Chain, prin care lărgește aria de utilizare a tranzacțiilor online securizate de tip blockchain

18 mai 2017, 03.31 - Afaceri   IT&C   Tehnologie

București - 18 mai 2017 -

· EY Financial Services Blockchain Lab din New York, cea mai nouă investiţie în reţeaua de locaţii inovatoare EY wavespace

EY anunță lansarea EY Ops Chain, un set de aplicaţii şi servicii menit să ajute organizaţiile în procesele lor comerciale prin utilizarea tehnologiei blockchain. EY Ops Chain combină serviciile bazate pe blockchain dezvoltate de EY împreună cu colaboratorii săi din industrie, cumulând expertiza EY din zona de consultanţă, taxe şi audit, în scopul îmbunătăţirii performanţelor şi creşterii afacerilor.

Paul Brody, EY Global Innovation Leader, spune:

"E timpul ca tehnologia blockchain să treacă dincolo de aplicațiile financiare și să pătrundă mai adânc în industrie. Am lansat EY Ops Chain cu viziunea de a revoluționa modul în care se aplică tehnologia blockchain, astfel încât, integrând zona financiară cu cea operațională să se ajungă la o  industrializare a tehnologiei blockchain în afaceri."

Folosind EY Ops Chain, companiile își pot simplifica managementul lanţului de aprovizionare şi pot integra contractele digitale, pot avea acces la informații despre inventar şi logistică, la preţuri, facturare şi plăţi. Astfel, se poate îmbunătăţi acurateţea previzionării şi se poate estima cu mai multă precizie perioada de execuție a unei comenzi, reducându-se, în acelaşi timp, necesarul de capital circulant.

EY va extinde, în timp, disponibilitatea EY Ops Chain din zona iniţială de servicii financiare şi de management al lanţului de aprovizionare către alte sectoare industriale, inclusiv energie şi utilităţi, industria auto, petrol și gaze, media şi entertainment și altele.

Brody spune: "Operaţiunile financiare sunt încorporate în fiecare fază a operaţiunilor de business iar simplificarea proceselor de plăţi, finanţare şi asigurări contribuie, în cele din urmă, la creşterea performanţelor afacerii. Folosirea tehnologiei blockchain pentru îmbunătăţirea acestor operaţiuni poate aduce beneficii afacerii. De exemplu, mărfurile în tranzit pot fi asigurate şi finanţate automat iar taxele vamale şi impozitele pot fi plătite imediat după sosirea într-un port."

Ca parte a investiţiei în tehnologia blockchain, EY a lansat şi propriul Blockchain Lab în Union Square în New York, unde se integrează elemente specifice din industria serviciilor financiare cu operaţiunile financiare care încorporeaza tehnologie blockchain.

Pentru lansarea EY Ops Chain, EY investeşte în cercetare şi continuă să angajeze profesionişti, incluzând criptografi, fizicieni, matematicieni şi dezvoltatori de software pentru a facilita proiectarea scalabilă şi matură de servicii blockchain.

În cadrul noului EY Financial Services Blockchain Lab, aceşti profesionişti vor lucra pentru a ajuta clienţii să aplice tehnologiile blockchain şi distributed ledger în cadrul industriei serviciilor financiare, aflată în permanentă schimbare din perspectiva reglementărilor, cerințelor clienţilor şi a managementului riscurilor.

Noul BlockChain Lab din New York se alătură altor două locaţii blockchain cheie ale EY din Londra şi Trivandrum, India, ca parte a reţelei globale de cercetare EY. Aceste laboratoare blockchain sunt cele mai noi din cadrul investiţiei de mai multe milioane de dolari efectuate de EY în EY wavespace™ - o reţea de facilităţi globale de inovare şi creştere care susține inovarea în tehnologii disruptive şi conectează firmele, laboratoarele şi profesioniştii EY din întreaga lume.

“În România, EY este aproape atât de clienți, cât și de start-up-urile care lucrează la proiecte R&D în domeniul blockchain. Suntem pregătiți să împărtășim ideile inovatoare dezvoltate la nivel global în fiecare dintre cele trei centre de cercetare a tehnologiilor de tip blockchain,” spune Aurelia Costache, Financial Services Advisory Leader EY România.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 29,6 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet:

Cuvinte cheie:  EY  lansare  EY Ops Chain  tranzacții  online  securizare  blockchain