Zamfirescu Racoți & Partners, listată din nou în clasamentul Global Arbitration Review GAR 100

Bucureşti - 03 aprilie 2017 -

Global Arbitration Review (GAR), publicația ce listează elita juridică globală în materie de arbitraje, recomandă, și în cea de-a 10-a sa ediție, Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) printre cele 100 de firme remarcate la nivel mondial pentru practica în materia arbitrajului internațional.

GAR notează, în analiza sa, că valoarea proiectelor gestionate de echipa ZRP în ultimul an depășește 1,2 miliarde de dolari, societatea de avocați fiind implicată în zece arbitraje.

Cum era de așteptat, cele două victorii recente reputate de echipa de avocați specializați în arbitraj a ZRP sunt menționate în detaliu: cea mai mare sumă obținută într-un arbitraj internațional implicând o parte română, 401 milioane euro, obținuți pentru Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), în urma unei decizii ICC Paris, și, pe de altă parte, obținerea de despăgubiri de aproximativ 4 milioane de lei, tot în favoarea SAPE, drept compensație pentru încălcarea drepturilor acționarului minoritar privind distribuirea de dividende.

Prestigioasa publicație amintește și de aprecierile obținute de avocatul asociat coordonator al ZRP, Dr. Cosmin Vasile, numit ”guru al strategiei” de Who’s Who Legal al celor mai buni practicieni în arbitraj, și, pentru prima dată, menționează și numele Alinei Tugearu, de un an avocat asociat al ZRP, activă în echipa de arbitraj a societății.

Rapiditatea reacției, dar și profesionalismul avocaților, sunt cele două calități care fac diferența și individualizează avocații ZRP în piață, notează GAR, citând părerile clienților ZRP.

”A fost o surpriză plăcută să constat că, dincolo de chestiuni legate de privatizare sau post-privatizare, avocații ZRP au vaste cunoștințe de drept internațional privat sau de dreptul mediului”, declară un client al ZRP, citat de GAR.

”Prezența în GAR 100 reprezintă recunoașterea supremă a profesionalismului și experienței unei echipe specializate în arbitraj internațional. Menținerea noastră în acest prestigios top constituie deopotrivă o răsplată și un imbold pentru a continua să ne dedicăm cu aceeași pasiune arbitrajului internațional”, spune Cosmin Vasile, managing partner al ZRP și coordonatorul practicii de arbitraj.

Global Arbitration Review (GAR) este liderul mondial al publicațiilor ce abordează exclusiv domeniul arbitrajului internațional, oferind știri de ultimă oră, comentarii şi analize, dar şi opinii ale celor mai renumiți practicieni. GAR 100 reprezintă un clasament anual prin care specialiștii GAR selecționează firmele de avocatură din întreaga lume cu expertiză remarcabilă în arbitraje internaționale, pe baza unei analize amănunțite a proiectelor semnificative de arbitraj pe care respectivele firme le desfășoară constant în fața unor arbitri consacrați.

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

ZRP are o echipă de 51 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu şi Antoniu Obancia (asociați).

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

Departamentul Comunicare

SCA Zamfirescu Racoţi & Partners

Cosmina Mureşan

Director of Marketing Communications

Telefon: 0745 588 959 / 021 311 05 17

Fax: 021 311 05 19

E-mail: cosmina.muresan@zrp.ro

Anca Doicin

Telefon: 0753.066.151

Telefon: 021 311 05 17

Fax: 021 311 05 19