St. Martins – Primul han din Europa Centrala isi deschide portile la Lacul Neusiedl

25 noiembrie 2009, 12.04 - Turism

Bucureşti - 25 noiembrie 2009 - De Ziua Sfantului Martin, primul han din Europa Centrala si-a deschis portile in Seewinkel, Burgenland (Austria): St. Martins Spa & Lodge. Caracteristicile unice ale regiunii din jurul lacului Neusiedl si a primului parc national din Austria au facut din zona o destinatie populara printre turistii europeni. Prin St. Martins Spa & Lodge, regiunea din patrimoniul UNESCO are acum un refugiu balneoclimateric. VAMED, o companie internationala de top in domeniul serviciilor de sanatate, ofera o optiune holistica de sanatate, vitalitate si wellness – la numai 60 de minute cu masina de Viena, Bratislava sau Györ. Astfel, Seewinkel devine o destinatie de vacanta pentru toate anotimpurile.
St. Martins Lodge & Spa este situat langa un lac intins si le ofera musafirilor excursii unice de explorare a peisajului natural Seewinkel. Acolo unde se intalnesc poalele Alpilor cu Campia Panonica a aparut o zona de protectie a regiunilor de campie si padure. 320 specii documentate de pasari, bivoli indieni, cai salbatici si altele asteapta sa fie descoperite de vizitatorii care pot merge pe jos, calare, cu bicicleta sau cu canoe.
Cercetasi profesionisti, biologi, geologi si pedagogi vor conduce vizitatorii St. Martins Spa & Lodge pe trasee si ii vor aduce inapoi seara pentru relaxare in han si in Spa.
"Combinatia dintre un Spa, un han si acest gen de natura este inimitabila. Fundamentul unui astfel de refugiu este unic: un izvor cald exact langa un lac, la marginea primului parc national din Austria si o regiune Natura 2000 in mijlocul unei zone din patrimoniul UNESCO. Natura are rolul principal – in regiune, in oferta noastra si in St. Martins Spa & Lodge insusi," spune Klaus M. Hofmann, CEO al St. Martins Spa & Lodge desemnat de VAMED.
In Lobby si pe terasele de langa lacuri, musafirii se pot incalzi la un foc in timp ce sunt serviti cu delicatese regionale si 60 de vinuri locale in Restaurantul Gourmet si vinarie – mereu in functie de anotimp. Musafirii gasesc pace si relaxare in Spa si in zona de fitness. Vara se pot bucura de un masaj in aer liber, odihni intr-un hamac, vizita lacul si plaja sau se pot delecta cu privelistea lacului de la terasa, precum si „Observatorul Natural” de la ultimul etaj al hanului. Impreuna cu marca cosmetica Barbor, St. Martins Spa & Lodge si-a bazat tratamentele si terapiile cosmetice pe elemente regionale cum ar fi sarea, strugurii, drojdia, sampania si ceaiurile speciale.
Biroul de arhitectura de renume international “Holzbauer und Partner” a implementat direct elementele naturale ale mediului, cum ar fi stuful, lemnul, pietrisul si apa de mare, in cladire si in apartamente. Cele doua apartamente mari le ofera musafirilor zone de recreere private. „Am realizat hanul cu o tema centrala in fiecare zona, conform tintelor naturale: de la baruri, ce poarta numele unor exploratori celebri, pana la interiorul elegant decorat cu fotografii din lumea naturala, harti si exponate din parcul national si biblioteca descoperitorului” spune Klaus M. Hofmann.
In Spa-ul clasic, ai intreaga lume de wellness si apa termala, precum si cinci saune si bai cu aburi isi asteapta vizitatorii, aventurierii, prietenii naturii si ornitologii amatori. Din nou, mediul inconjurator determina selectia: baie de aburi cu plante de prerie, sauna cu stuff, sauna cu cremene si Sauna Panonica. In piscine, sectiuni speciale ofera musafirilor zone de relaxare totala si ofera in acelasi timp o priveliste a campiei Panonice.

In plus, exista o plaja privata langa lac si un bar pe plaja. Seewinkel este considerata una din ele mai calde regiuni din Austria. Pe terasa amurgului de la etajul 1, musafirii se pot bucura de privelistea spectaculoasa peste Lacul Neusiedl care se afla la doar 8 kilometri.
St. Martins Spa & Lodge se afla in inima Europei. Orasele Viena, Bratislava si Györ se afla la mai putin de 60 minute cu masina – din aeroportul din Viena drumul este si mai scurt. Prin aeroport, St. Martins SPA & Lodge se leaga de toate orasele mari europene. St. Martins asteapta aproape 300000 de musafiri la Spa si 70000 pentru han in fiecare an.
Din acest moment, St. Martins Spa & Lodge va fi deschis vizitatorilor de o zi de la 9 dimineata pana la 10 seara. Mai mult, va fi disponibil tot anul pentru 300 de musafiri ai hanului si participanti la seminar. Pentru mai multe informatii si poze, intrati pe http://stmartins.at/298.html

VAMED Vitality World
VAMED este pe primul loc intre grupurile europene ce se ocupa cu planificarea, construirea si administrarea complexeor de sanatate publica si turism terapeutic. Prin VAMED Vitality World (VVW) VAMED Group administreaza sapte din cele mai populare spa-uri si statiuni - Aqua Dome - Tirol Therme Längenfeld, Therme Geinberg, Therme Laa - Hotel & Spa, Therme Wien, statiunea Dungl Medical-Vital, Bad Sauerbrunn si St. Martins Lodge & Spa, care si-a deschis portile in noiembrie 2009. In decembrie 2010, noul Tauern SPA Zell am See - Kaprun se va deschide. Pana la finalul anului 2010, noul spa Therme Wien va inlocui Therme Oberlaa. In 2008, 1.9 milioane de vizitatori au fost in spa-urile VAMED Vitality World. Astfel, VAMED Vitality World conduce pe piata de profil si este cel mai mare operator de statiuni balneoclimaterice din Austria.

bettertogether GmbH
Michael Korbel, MA/Harald Dirnbacher