Companiile de transport de marfa din Germania sunt in cautare de soferi profesionisti – CV-urile pot fi depuse prin intermediul Agentiei Federale pentru Ocuparea Fortei de Munca

12 octombrie 2016, 11.57 - Afaceri   Auto

Bucuresti - 12 octombrie 2016 -

Germania este un punct important de tranzit pentru transportul din Europa, deoarece pe soselele Germiei sunt transportate zilnic bunurile si marfurile trimise in intreaga lume. Un numar mare de soferi profesionisti asigura desfasurarea operatiunilor de transport de bunuri – iar cererea de soferi profesionisti din Germania este in continua crestere. In consecinta, prin intermediul Serviciului de Plasare Internationala (ZAV) din cadrul Agentiei Federale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Germania, companiile de transport cauta soferi profesionisti din toata Europa pentru transport local si international pe distante lungi.

Persoanele interesate trebuie sa detina permis de conducere categoria C1, C1E, C sau CE (inclusiv atestat profesional transport marfa) si card tahograf. Candidatii trebuie sa cunoasca limba germana sau, in functie de cunostintele angajatorului de limba engleza, spaniola sau poloneza. In general, companiile de transport de marfa ofera contracte de munca pe perioada nedeterminata. Salariul brut este intre 1.900 euro si 2.500 euro pe luna plus prime, in functie de tipul si numarul curselor.

Serviciului de Plasare ZAV pune in contact candidatii calificati cu companiile de profil, ofera consiliere in privinta traiului si conditiilor de munca din Germania si ofera suport in procesul de selectie. Serviciile de intermediere si consiliere sunt gratuite pentru aplicanti.

“Datorita pozitiei centrale in Europa, a retelei de autostrazi si porturilor din Hamburg, Bremerhaven, Rostock si Duisburg, Germania este un punct important de tranzit pentru transportul european de marfa,” a declarat Dr. Carsten Klein, presedintele consiliului de administratie ZAV. “Deoarece companiile germane nu mai pot face fata cererii tot mai ridicate de soferi profesionisti pe piata locala, se deschid noi perspective profesionale pentru soferii din alte tari, care prezinta flexibilitate din punct de vedere geografic.”

Pentru informatii detaliate, contactati: ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de sau +49 911 529-4420 sau accesati www.zav.de/professional-drivers. Aceasta pagina contine informatii utile soferilor profesionisti in 12 limbi straine.

Contact informatii de presa
zav.presse@arbeitsagentur.de