Noi parteneri la Zamfirescu Racoţi & Partners: doi avocați intră în structura de conducere a firmei

Bucuresti - 04 iulie 2016 -

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) avansează doi avocați la statut de partener în cadrul procedurii de promovare internă din acest an – Elena Iacob și Alina Tugearu, ambele cu o bogată experiență avocațială și cu vechime considerabilă în cadrul firmei. Anterior, acestea au făcut parte din echipa de elită a firmei, cu funcții de coordonare (managing associates) în cadrul departamentelor de consultanță respectiv de litigii.

Elena Iacob este noul partener în cadrul Departamentului Consultanță și va avea rolul de co-coordonator al departamentului de Drept Financiar-Bancar. Ea va avea, de asemenea, atribuții de conducere și consolidare a departamentelor de Concurență & Ajutor de Stat, Achiziții publice și Reglementare, departamente pe care le-a dezvoltat încă din anul 2010 în calitate de managing associate. Elena are o practică juridică de peste 17 ani în domeniul financiar-bancar și dreptul afacerilor, atât în acordarea de consultanță privind reglementările aplicabile serviciilor financiare și altor industrii reglementate cât și în materie tranzacțională. În domeniul dreptului concurenţei, Elena a gestionat mandate cu privire la investigaţii ale autorităţii de concurenţă, probleme de ajutor de stat, notificări de concentrări economice, precum și la elaborarea unor programe de conformare în domeniul concurenţei adaptate specificului activității clientului. Înainte de a se alătura echipei Zamfirescu Racoti & Partners în anul 2008, a condus Direcția Juridică a unei reputate bănci internaționale.

Al patrulea partener litigator în cadrul ZRP, Alina Tugearu va prelua coordonarea practicii de Proprietate Intelectuală, la a cărei dezvoltare strategică a contribuit în ultima perioadă. Alina va continua să lucreze în proiectele complexe din domeniile care au consacrat-o, litigii și arbitraj internațional, și se va implica cu precădere în disputele din energie, construcții și infrastructură, incluzând contracte de tip FIDIC, dispute în materia contenciosului-administrativ și litigii de muncă. Din punct de vedere administrativ, aria sa de responsabilitate va include optimizarea continuă a activității avocaților și a personalului auxiliar, precum și coordonarea activității de pregătire profesională a avocaților. Anul 2016 marchează 10 ani în parcursul ei profesional alături de ZRP, Alina fiind și primul avocat din cadrul departamentului de litigii numit Managing Associate (în anul 2011). De asemenea, Alina se numără de anul acesta printre cei mai buni profesioniști de pe piața locală a avocaturii de business în viziunea prestigioasei publicații Chambers & Partners, fiind inclusă în clasamentul individual la aria de practică Litigii & Arbitraj.

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

ZRP are o echipă de 50 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu şi Antoniu Obancia (asociați).

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Departamentul Comunicare
SCA Zamfirescu Racoţi & Partners
Cosmina Mureşan
Telefon: 0745 588 959 / 021 311 05 17
Fax: 021 311 05 19
E-mail: cosmina.muresan@zrp.ro

Cuvinte cheie:  societate  avocati  partener