Omul de afaceri Manny Stul este EY World Entrepreneur Of The Year 2016

13 iunie 2016, 11.47 - Afaceri   Social   Evenimente

Bucuresti - 13 iunie 2016 - Manny Stul, Președinte al Consiliului de Administrație și Co-CEO al companiei australiene Moose Enterprise, este marele câștigător al titlului EY World Entrepreneur Of The Year 2016. România a fost reprezentată în competiție de antreprenorul Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup, cel mai mare producător de condimente și ingrediente alimentare din România. În total, au concurat 55 de antreprenori, câștigători ai competițiilor Entrepreneur Of The Year organizate la nivel național în 49 de țări din întreaga lume.

Moose Enterprise, un producător de jucării cu mari dificultăți financiare și doar 10 angajați în momentul în care Manny Stul a preluat compania în anul 2000, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 72 de ori în ultimii 16 ani. Antreprenorul australian a transformat afacerea în una de nivel global, Moose fiind în acest moment după nivelul vânzărilor al patrulea jucător din Australia și al șaselea producător de jucării din Statele Unite. În total, firma vinde jucăriile Shopkins și Little Live Pets în peste 80 de țări.

Fiul a doi refugiați polonezi din cel de Al Doilea Război Mondial, Manny a lucrat în domeniul construcțiilor înainte de a începe în anul 1974 propria afacere, denumită Skansen. Prin inovație continuă și adaptarea ofertei la cerințele pieței, Manny a extins activitatea firmei, iar în anul 1993 aceasta a fost listată pe bursa australiană.

„Nu am avut mentori și am intrat în antreprenoriat lipsit de orice experiență de business. Fiecare decizie mi-a îmbunătățit abilitățile de a conduce afacerea și am învățat cum să cresc o afacere de succes”, îți amintește Manny Stul.

La fel ca și Manny Stul, antreprenorul român Levente Hugo Bara s-a dedicat în ultimii 16 ani creșterii propriei afaceri. Prin tenacitate și mult curaj, Levente Bara a transformat Supremia Grup în unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței europene de ingrediente alimentare. Grupul are peste 300 de angajați, exportă pe 4 continente și achiziționează materie primă din 80 de țări.

România a participat în acest an pentru a doua oară în finala mondială a competiției EY World Entrepreneur Of The Year. Dacă la prima participare, în 2015, delegația României a numărat opt membri, în acest an nu mai puțin de 20 de oameni de afaceri români de top și reprezentanți EY au susținut candidatura României în competiția desfășurată la Monte Carlo.

“A fost o onoare deosebită pentru mine să mă aflu în finala World Entrepreneur Of The Year. Mă simt împlinit, deoarece această reprezentare este o încununare a celor 16 ani de antreprenoriat. Participarea este, de asemenea, o oportunitate fantastică de networking și de inspirație, deoarece întâlnești antreprenori cu afaceri de miliarde de EUR și povești de business deosebite. Mesajul meu pentru antreprenorii români este să aibă curaj și să se înscrie în programul național. Dați-vă o șansă de a câștiga, pentru că aveți o poveste minunată în spate și ați creat afaceri interesante”, a declarat Levente Hugo Bara, Director General Supremia Grup, la Monte Carlo.

“Câștigătorul competiției mondiale din acest an a reușit nu doar să salveze compania de la dispariția de pe piață, ci a transformat-o într-unul dintre cei mai mari jucători din sectorul său. Fiecare dintre cei 55 de antreprenori prezenți în acest an în finală are o poveste de viață și de business care poate fi un model pentru tinerii care își doresc, în număr din ce în ce mai mare, să devină antreprenori. Ne dorim prin acest program să contribuim la recunoașterea succesului celor care văd oportunități acolo unde ceilalți văd doar riscuri și să îi inspirăm pe tineri să aibă încredere în puterea lor de a construi prin multă muncă și tenacitate afaceri de succes”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Pe lângă concursul în sine, sub umbrela World Entrepreneur Of The Year s-au desfășurat summit-ul EY dedicat afacerilor de familie, cel axat pe tema finanțării prin piețele de capital și alte evenimente de interes pentru antreprenori, reprezentanți ai guvernelor şi lideri de business.

Una dintre întrebările la care invitații din acest an au fost invitați să răspundă a fost: "Evenimentele de natură disruptivă vă pot scoate din joc sau sunt o sursă de inspirație pentru noi modalităţi de creştere?". Participanţii au avut oportunitatea de a împărtăşi idei, de a dezbate modele tradiţionale de business și de a descoperi împreună noi oportunităţi de a traversa un mediu de afaceri aflat în continuă transformare și de a genera creştere.

Despre EY World Entrepreneur Of The Year™
EY Entrepreneur Of The Year este cea mai prestigioasă competiție de la nivel global dedicată antreprenorilor. Programul își propune să încurajeze activitatea antreprenorială în rândul întreprinzătorilor cu potenţial şi recunoaşte contribuţia celor care prin viziunea, leadership-ul şi rezultatele lor devin sursă de inspirație pentru cei care vor să devină antreprenori, dar nu numai. Cunoscut drept primul şi singurul program global dedicat antreprenorilor, EY Entrepreneur Of The Year îi premiază pe cei care construiesc şi conduc afaceri de succes, recunoscându-le meritele prin programele regionale, naţionale şi globale organizate în peste 145 de oraşe din peste 60 de ţări.

55 de antreprenori calificați din 49 de ţări au concurat pentru marele premiu care a fost anunţat în cadrul unei ceremonii de premiere ce a avut loc la Monte Carlo. Aceștia cumulează venituri de 24 miliarde de USD, au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 74% în ultimii trei ani și asigură peste 100 000 locuri de muncă.

Despre EY România
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 28,7 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2015. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 650 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România este cel mai dorit angajator în România dintre companiile Big 4, conform studiilor Trendence și Catalyst. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com.

Contact: Adrian Georgescu
Company: EY Romania