Punct de vedere al Țuca Zbârcea & Asociații privind comunicatul nr. 1938/VIII/3 din data de 10 decembrie 2015 al Direcției Naționale Anticorupție

14 decembrie 2015, 10.47 - Afaceri   Justiţie   Avocatură

Bucureşti - 14 decembrie 2015 -

Având în vedere comunicatul nr. 1938/VIII/3 din data de 10.12.2015 al Direcției Naționale Anticorupție, precum și dezbaterile din presă legate de faptele și persoanele menționate în acest comunicat, dorim să vă trimitem următoarele clarificări:

La data de 9.12.2015, comisari ai Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat la sediul societății Țuca Zbârcea & Asociații și au solicitat punerea la dispoziție a unor documente și informații legate de activitatea unui client căruia societatea noastră i-a acordat asistență juridică, mai cu seamă documente din anii 2006-2007.

Informațiile și documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de anchetă. Documentele și informațiile referitoare la orice alți clienți ai Țuca Zbârcea & Asociații nu au făcut obiectul investigației, nu au fost afectate, iar confidențialitatea acestora este pe deplin asigurată.

De asemenea, dorim să subliniem faptul că Țuca Zbârcea & Asociații nu face obiectul cercetărilor organelor de anchetă în contextul acestei investigații.

În timpul verificărilor, am aflat cu consternare de învinuirile aduse unuia dintre colegii noștri, Robert Roșu, învinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale și care, potrivit legii, nu pot face obiectul răspunderii penale. Robert Roșu este un avocat remarcabil, cu o reputație profesională ireproșabilă. Colegul nostru a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu dispozițiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Vom colabora pe deplin cu autorităţile pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei.

Precizăm că societatea noastră a susținut și susține eforturile anti-corupție ale autorităților statului, inclusiv prin implementarea unor politici interne în acest sens.

Am fost permanent preocupați să asigurăm clienților noștri asistență juridică la cele mai înalte standarde, iar profesionalismul echipei noastre a fost recunoscut nu doar de organizațiile internaționale de specialitate ci, în primul rând, de clienții noștri, care ne-au recomandat, în repetate rânduri, ca fiind printre cei mai buni specialiști în majoritatea ariilor de practică a dreptului.

Țuca Zbârcea & Asociații își continuă activitatea acordând aceeași atenție dosarelor clienților și rămânând aceeași echipă de avocați preocupați să-și îndeplinească cu promptitudine, integritate și profesionalism obligațiile asumate.

Cuvinte cheie:  Ţuca Zbârcea & Asociaţii  punct de vedere  comunicat  Direcţia Naţională Anticorupţie