12 noiembrie 2015, 06.05 - Afaceri   Energie

Bucureşti - 12 noiembrie 2015 -

Cu privire la discuțiile purtate, în ultimele zile, în spațiul public, Electrica SA consideră că subiectele respective nu au suport factual și au fost clarificate în repetate rânduri, inclusiv prin explicațiile oferite în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, precum și prin scrisoarea publică, adresată, în data de 18 august, de membrii Consiliului de Administrație ministrului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

Electrica este o companie listată atât pe bursa de la București, cât și de la Londra, care respectă cele mai bune practici de transparență și guvernanță corporativă, performanțele companiei fiind publicate și prezentate trimestrial și relevând o îmbunatățire continuă.

Precizăm că în anul 2015 companiile de distribuție din Grupul Electrica au bugetat o reducere de 18% a cheltuielilor de întreținere a rețelelor electrice față de anul precedent. Eficientizarea vine ca o consecință naturală a înlocuirii echipamentelor perimate din rețelele de distribuție cu echipamente noi, care necesită costuri de întreținere reduse. Prin urmare, în primele șase luni ale anului 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut, scăderea efectivă a cheltuielilor de mententanță a fost de 4%.

Asigurăm clienții, investitorii și toate celelalte părți interesate că societățile de distribuție din cadrul Grupului întreprind toate măsurile necesare pentru asigurarea securității în alimentarea cu energie electrică și îmbunătățirea calității serviciilor oferite.

Reamintim investitorilor că pe data de 16 noiembrie vom comunica rezultatele financiare la 9 luni.

CALENDAR FINANCIAR 2015

Raport Trimestrial - Trimestrul III 2015 (ianuarie-septembrie)  -   16 noiembrie 2015 (luni)

Întâlnire cu analişti financiari, consultanţi de plasament, brokeri şi investitori pentru prezentarea rezultatelor financiare aferente Trimestrului III 2015   -  19 noiembrie 2015 (joi)

Aceste informatii au caracter informativ si pot suferi modificari, care pot fi gasite pe site-ul companiei www.electrica.ro, la sectiunea Relatia cu Investitorii

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica SA este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum și unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe mai mult de 120 ani. Electrica SA are o arie de cuprindere naţională – cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

Informații suplimentare relevante

·    La un an de la momentul privatizarii prin listare, Electrica a înregistrat în primul semestru din 2015 un profit net consolidat de 277 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 64 milioane lei, respectiv cu 30%, faţă de primul semestru al anului trecut. În perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2015, Electrica a înregistrat venituri din exploatare în creștere 9,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut. În același interval, investițiile în rețelele electrice au crescut cu 21%, EBITDA cu 10%, iar profitabilitatea atribuibilă acționarilor Electrica a crescut cu 46%.

·    Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA a aprobat planul anual de investiții consolidat la nivelul Grupului Electrica (CAPEX) aferent exercițiului financiar 2015 în data de 9 Iulie 2015. Chiar și în aceste condiții, Electrica continuă cel mai ambițios program de investiții în rețelele de distribuție pentru întreaga perioadă de reglementare, peste 715 milioane de euro.

·    Reducerea mentenanței din capitolul “Cheltuieli cu reparații și întreținere” din Bugetul Consolidat se referă la cheltuielile realizate în afara Grupului Electrica. Vorbim despre o reducere venită din restructurările energice realizate în segmentul de servicii externe, care de fapt au dus la o creștere a profitabilității. Lucrările de mentenanță a rețelelor noastre sunt în majoritate realizate de Electrica Serv - societate din cadrul Grupului.

Mai multe informatii despre grupul Electrica pot fi gasite pe site-ul companiei

Cuvinte cheie:  Electrica  servicii  calendar financiar