Grupul Carrefour extinde reteaua de supermarketuri semnand un nou contract cu lantul de centre comerciale Winmarkt, in Ploiesti

08 octombrie 2009, 03.01 - Afaceri

Bucureşti - 08 octombrie 2009 - Miercuri, 07 octombrie 2009, Winmarkt si grupul Carrefour au semnat un nou contract, in urma caruia Carrefour va deschide la Ploiesti, cel de-al 4-lea supermarket din reteaua Winmarkt. Acest contract este o continuare a parteneriatului semnat in luna martie intre cele doua companii, prin care Carrefour isi asigura prezenta in 3 dintre centrele comerciale Winmarkt din orasele Turda, Bistrita si Cluj.

Noul Carrefour Market, al doilea supermarket din judetul Prahova (dupa cel din Campina), va fi situat la parterul centrului comercial Winmarkt Grand Center din centrul orasului Ploiesti, beneficiind de o suprafata totala de 1.215 m.p., din care 905 m.p., suprafata de vanzare. Accesul se va face prin 3 intrari separate, inclusiv si prin interiorul centrului comercial Winmarkt care este conectat la o parcare supraetajata pe 9 nivele, ce ofera aproximativ 410 locuri de parcare gratuite pentru clientii Carrefour.

Carrefour Market Ploiesti va fi deschis pana la finele anului 2009 si va crea aproximativ 40 de noi locuri de munca.

“Contractul incheiat cu Winmarkt ne permite, astfel, sa continuam expansiunea, deschizand un nou supermarket Carrefour Market in Ploiesti, un oras important pentru noi, si raspunzand nevoilor de proximitate si de gestionare a timpului la cumparaturi pentru clientii nostri. Parteneriatul cu Winmarkt ofera in acelasi timp o noua perspectiva asupra retelei de supermarketuri aflata in continua crestere.“ – a declarat Andreea Mihai, Director marketing, Carrefour Romania.

“Aceasta noua colaborare cu Carrefour vine ca un lucru firesc dupa succesul obtinut in urma deschiderii de pana acum a celor 2 supermarketuri in reteaua Winmarkt, care au condus la o crestere substantiala a traficului si a atractivitatii centrelor noastre comerciale. Chiar daca pentru spatiul din Ploiesti si-au exprimat interesul mai multi operatori internationali de supermarketuri, optiunea noastra a fost clara, de la bun inceput, pentru Carrefour, ca dovada a unui parteneriat de succes, care a adus beneficii ambelor companii.” – a declarat Alina Bescheret, Director comercial, Winmarkt.

Grupul Carrefour activeaza pe segmentul de supermarketuri de la achizitionarea societatii Artima la sfarsitul anului 2007. In cursul anului 2008, Carrefour a remodelat toate supermarketurile si le-a reinaugurat in concordanta cu 4 axe strategice:

- cel mai bun raport calitate-pret;
- cele mai proaspete produse zilnic;
- preturi mici zilnic;
- servicii de cea mai buna calitate.

In prezent grupul Carrefour opereaza in Romania 22 de hypermarketuri si 24 de supermarketuri. Anul acesta Carrefour a deschis deja 2 hypermarketuri Carrefour (Oradea “Era” si Berceni, in capitala) si 5 supermarketuri Carrefour Market (in Bacau, Craiova, Timisoara, Turda, Bistrita)

Achizitionata in aprilie 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, avand in proprietate 15 centre comerciale si o cladire de birouri, in 13 orase. IGD este o companie listata la bursa din Milano, unul din cei mai activi jucatori pe piata de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,5 miliarde Euro, conform ultimei evaluari realizate in vara acestui an.

Cuvinte cheie:  Winmarkt  supermarket  extindere  reţea  Carrefour